Τοπικά

Στο εθνικό δίκτυο βιβλιοθηκών το 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας

Στο εθνικό δίκτυο βιβλιοθηκών έχει ενταχθεί το 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας προσφέροντας τη δυνατότητα στους μαθητές όλων των Τάξεων να ταξιδέψουν στον όμορφο κόσμο του βιβλίου πραγματοποιώντας παράλληλα και άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες μέσα από τα επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια αλλά και τη δημιουργία κινουμένων σχεδίων.
Η βιβλιοθήκη βρίσκεται σε μια όμορφα διακοσμημένη και ζεστή αίθουσα του πρώτου ορόφου του διδακτηρίου. Στη βιβλιοθήκη υπάρχουν βιβλία από όλα τα είδη λογοτεχνίας, όπως κλασική, για παιδιά, για ενήλικες, για τη γεωγραφία, το περιβάλλον, την ιστορία. Επίσης υπάρχουν βιβλία από διάφορα project, τις σχολικές γιορτές, τη μουσική και άλλες δραστηριότητες του σχολείου.
Ο διευθυντής έκανε και ο ίδιος αρκετές δωρεές με τετράδια εργασιών και άλλα εγχειρίδια από τη συμμετοχή σε σεμινάρια.

Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ιωνίας κ. Γιάννης Σαμαράς τόνισε: «Από πέρυσι δημιουργήθηκε στην Ελλάδα ένα εθνικό δίκτυο βιβλιοθηκών στο οποίο εντάχθηκε και το 1ο Δημοτικό Νέας Ιωνίας μαζί με άλλα σχολεία του Νομού. Η νοοτροπία λειτουργίας της σχολικής βιβλιοθήκης αλλάζει πλέον και με προεδρικό διάταγμα θα υπάρχει ειδικός εκπαιδευτικός που θα ασχολείται με τη βιβλιοθήκη κάνοντας διάφορα δρώμενα. Η βιβλιοθήκη του σχολείου έχει επάρκεια σε βιβλία, ενώ το υπουργείο θα μας στείλει άλλα 140 νέα βιβλία. Επίσης και εμείς οι εκπαιδευτικοί είχαμε στις τάξεις μας βιβλία από διάφορες δραστηριότητες τα οποία τα δώσαμε στη βιβλιοθήκη».

Η εκπαιδευτικός φυσικής αγωγής κ. Ευαγγελία Ανδρεάδου που είναι η υπεύθυνη της σχολικής βιβλιοθήκης είπε: «Οι μαθητές έχουν αγκαλιάσει τον χώρο της βιβλιοθήκης. Δανείζονται πολλά βιβλία, ιδίως αυτή την περίοδο παραμύθια και περιπέτειες, επίσης έρχονται στις ώρες της ευέλικτης ζώνης και της γυμναστικής, όταν βρέχει, και ψυχαγωγούνται με διάφορα εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια. Παράλληλα παίρνουν τις εικόνες των βιβλίων και κάνουν με τη χρήση ψηφιακών μέσων κινούμενα σχέδια (animation). Μάλιστα στα κινούμενα σχέδια τα παιδιά ηχογραφούν τη δική τους φωνή σε διάφορα ζωάκια και ήρωες και παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους σε άλλους μαθητές».
Επόμενος στόχος είναι να ψηφιοποιηθούν τα εξώφυλλα και οι περιλήψεις των σχολικών βιβλίων, ώστε στη συνέχεια να αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου και να μπορούν να τα βλέπουν οι γονείς από το σπίτι τους για να κάνουν τις επιλογές που θέλουν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το