Τοπικά

Στο δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού συζητείται η μεταφορά των ογκωδών αποβλήτων στον Δήμο Βόλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού καλείται να λάβει απόφαση για την κάλυψη των αναγκών τεμαχισμού ογκωδών αποβλήτων του Δήμου από τον τεμαχιστή ογκωδών του Πράσινου Σημείου του Δήμου Βόλου.
Ειδικότερα, ο Δήμος Βόλου θα υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης για τη δημιουργία «Κεντρικού Πράσινου Σημείου και προώθηση της οικιακής κομποστοποίσης» στο πλαίσιο του ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020. Το πράσινο σημείο που σχεδιάζει ο Δήμος Βόλου θα δέχεται και ογκώδη απόβλητα και για τον σκοπό αυτό προγραμματίζεται η προμήθεια ενός τεμαχιστή ογκωδών. Σήμερα τα ογκώδη απόβλητα του Δήμου Αλμυρού καταλήγουν όπως και τα λοιπά αστικά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Βόλου.
Στη συνεδρίαση του την ερχόμενη κατεπείγουσα συνεδρίασή του, που θα γίνει στις 25 Μαΐου, το δημοτικό συμβούλιο Αλμυρού θα αποφασίσει αν επιθυμεί να εξυπηρετείται στο μέλλον από τον τεμαχιστή του Δήμου Βόλου.

Στις 27 Μαΐου, το δημοτικό συμβούλιο θα συνεδριάσει εκ νέου και στη συνεδρίαση θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η κατανομή πίστωσης στις σχολικές επιτροπής Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, η έγκριση εκμίσθωσης του δημοτικού καταστήματος στην κεντρική πλατεία της Ανάβρας, ο καθορισμός του ύψους τροφείων στον παιδικό σταθμό καθώς και η ένταξη των ελαιώνων της νοτιοδυτικής Μαγνησίας στο Μέτρο Παραδοσιακών Ελαιώνων της Ε.Ε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το