Τοπικά

Στο αρχείο της Εισαγγελίας καταγγελία κατά του Αχ. Μπέου

Στο αρχείο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου τέθηκε η καταγγελία πολίτη κατά του δήμαρχου Αχιλλέα Μπέου για παράβαση διατάξεων του Αθλητικού Νόμου 2725/99, μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας που είχε διαταχθεί.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Βόλου προχώρησε στην αρχειοθέτηση της καταγγελίας πολίτη, καθώς σύμφωνα με την κρίση του δεν προέκυψαν ενδείξεις πως ο δήμαρχος παραβίασε τις διατάξεις του Αθλητικού Νόμου. Πλέον ο φάκελος της υπόθεσης θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, ώστε να εγκριθεί η αρχειοθέτηση. Σε περίπτωση ο εισαγγελέας Εφετών κρίνει διαφορετικά, η καταγγελία θα επιστρέψει εκ νέου στον Βόλο για περαιτέρω διερεύνηση.

Υπενθυμίζεται πως στις 21 Φεβρουαρίου 2020 είχε ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα με παραγγελία του διευθύνοντα την Εισαγγελία του Βόλου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παραβάσεις των διατάξεων του Αθλητικού Νόμου 2725/99, με αφορμή καταγγελία πολίτη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, ότι η συμπεριφορά του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου δεν συνδέεται με τη συμπεριφορά φιλάθλου του Ν.Π.Σ. Βόλος, αλλά έχει τη συμπεριφορά ιδιοκτήτη της ομάδας. Η προκαταρκτική είχε ανατεθεί σε πταισματοδίκη, ενώ είχαν ληφθεί καταθέσεις από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, προσκομίστηκε το μετοχολόγιο της ΠΑΕ, για να διαπιστωθεί αν ο δημαρχος είναι και μέτοχος του Ν.Π.Σ. Βόλος και να διερευνηθεί αν υπάρχουν παραβιάσεις διατάξεων του Αθλητικού Νόμου. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως η καταγγελία μέχρι να φτάσει στην Εισαγγελία του Βόλου είχε περάσει από ουκ ολίγα γραφεία, καθώς αρχικά εστάλη από πολίτη στον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, που με τη σειρά του τη διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στη συνέχεια η καταγγελία εστάλη από τον Άρειο Πάγο στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, που τη διαβίβασε στον αθλητικό δικαστή, καταλήγοντας στο τέλος ο φάκελος στην Εισαγγελία Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το