Τοπικά

Στο αρχείο τέθηκαν καταγγελίες κατά της ΕΒΟΛ από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου

Στο αρχείο έθεσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, τις καταγγελίες κατά της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ από δύο δημοσιογράφους περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού, για υποβάθμιση περιβάλλοντος και υποβάθμιση της συνεταιριστικής οργάνωσης.
Μάλιστα οι καταγγέλλοντες φέρονται να ζητούσαν, η σχετική προκαταρκτική εξέταση να μην διενεργηθεί από δικαστικούς λειτουργούς του Βόλου, αφήνοντας αιχμές για επηρεασμό τους από την ΕΒΟΛ…
Η υπόθεση αφορούσε καταγγελία για ρύπανση του περιβάλλοντος από τη γαλακτοβιομηχανία, ρύπανση που τελικά δεν προέκυψε από τον έλεγχο και τις αναλύσεις δειγμάτων που έγιναν σε ανεξάρτητο εργαστήριο. Το σύστημα βιολογικού καθαρισμού της ΕΒΟΛ είχε υποστεί ζημία πέρυσι το καλοκαίρι, ζημία ωστόσο που είχε επισκευαστεί άμεσα και από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας είχαν ληφθεί δείγματα, που έδειξαν οριακές αποκλίσεις τιμών.
Η δικαστική έρευνα ολοκληρώθηκε φέτος τον Απρίλιο και η υπόθεση τέθηκε τελικά στο αρχείο, καθώς δεν προέκυψε ρύπανση του περιβάλλοντος.
Το συγκεκριμένο περιφερειακό τηλεοπτικό κανάλι και τους δύο δημοσιογράφους είχε καταγγείλει ο πρόεδρος της ΑΣΟ Βόλου Νικήτας Πρίντζος, ως «ψεύτες και θλιβερούς συκοφάντες που επιχειρούν να πλήξουν το ΕΒΟΛ» και είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.
Παράλληλα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είχαν προσφύγει 192 μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου, καταγγέλλοντας τον τηλεοπτικό σταθμό για συκοφαντία και δυσφήμιση μέσω εκπομπών του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το