Τοπικά

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Μαγνησίας συμμετείχε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, συμμετείχε στο τριήμερο Αναπτυξιακό Συνέδριο «Μαγνησία 2030 – Αναπτυξιακές Προοπτικές», που διοργάνωσε στην Αγριά Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του.
Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου ακούστηκαν εισηγήσεις που αφορούσαν τις προοπτικές ανάπτυξης της Μαγνησίας, την ανάπτυξη του Πρωτογενούς και Δευτερογενούς Τομέα, το Περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, την προώθηση της αναπτυξιακής εκπαίδευσης, τις νέες μορφές λειτουργίας και ανάπτυξης των επιχειρήσεων με ένα νέο πλαίσιο που επεξεργάζεται η Κυβέρνηση για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, την ανάπτυξη με επίκεντρο την θαλάσσια οικονομία, στις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα Βόλου και των νησιών, τον τρόπο με τον οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται μοχλός Ανάπτυξης, τον ρόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και την επίδραση του στην ανάπτυξη της περιοχής και φυσικά συζητήθηκαν θέματα Τουρισμού και ειδικότερα θέματα που αφορούν τον Θαλάσσιο Τουρισμό (Μαρίνες, Τουριστικοί Λιμένες, Αγκυροβόλια κ.α.)


Επίσης ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Ξηντάρης είχε σημαντικές συναντήσεις με:
1. Τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που αφορούν τα λιμάνια της Σκοπέλου.
2. Τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν οικονομικά θέματα που αφορούν την ΔΕΥΑ Σκοπέλου.
3. Τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Κώστα Λούλη, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν τον Τουρισμό και τους Τουριστικούς Λιμένες.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού να επισκεφτεί την Σκόπελο και να συμμετάσχει σε σύσκεψη με θέματα της αρμοδιότητας του και όχι μόνο, πρόταση που έγινε αποδεκτή και θα υλοποιηθεί στο άμεσο μέλλον.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το