Τοπικά

Στο 90% η πληρότητα ξενοδοχείων της χερσαίας Μαγνησίας “Θ”

touristas
Στο 90% ανέρχεται η πληρότητα των ξενοδοχείων στη χερσαία Μαγνησία αυτή την περίοδο, ενώ εκτιμάται ότι στον Δεκαπενταύγουστο η πληρότητα θα έχει αγγίξει το 100%. Μάλιστα οι περισσότεροι τουρίστες είναι Έλληνες, οι οποίοι επιλέγουν ως επί το πλείστον τις τέσσερις διανυκτερεύσεις.
Έχοντας εισέλθει ήδη στην περίοδο κορύφωσης της φετινής τουριστικής σεζόν οι ξενοδόχοι στη χερσαία Μαγνησία αντιμετωπίζουν μάλλον με ικανοποίηση την αυξημένη κίνηση επισκεπτών που θέλουν να απολαύσουν τα μπάνια τους στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, αλλά και στη νοτιοδυτική Μαγνησία.
Με καλές και ελκυστικές τιμές που ανταποκρίνονται σε όλα τα βαλάντια, αλλά και ποιοτικές παρεχόμενες υπηρεσίες οι ξενοδόχοι ελπίζουν να διατηρηθεί το «θερμό» τουριστικό ρεύμα τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Αυγούστου. Εξάλλου λόγω του μεταναστευτικού ζητήματος οι μήνες Μάιος και Ιούνιος πήγαν πολύ μέτρια και προσπαθούν μήπως και ρεφάρουν για το διάστημα που απομένει.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως αυτή τη χρονική στιγμή η πληρότητα στα ξενοδοχεία των παραθαλάσσιων περιοχών της χερσαίας Μαγνησίας στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο αγγίζει το 90%. Υπάρχει ικανοποίηση για τα ποσοστά πληρότητας και πιστεύουμε ότι μέχρι να φτάσουμε στον Δεκαπενταύγουστο το ποσοστό αυτό θα έχει φτάσει στο 100%. Η εκτίμησή μας είναι πως η υψηλή πληρότητα στα ξενοδοχεία θα διατηρηθεί τουλάχιστον μέχρι και τις 21 Αυγούστου, ενώ από τις κρατήσεις των επόμενων ημερών θα φανεί, αν θα υπάρξει προσέλευση επισκεπτών και μέχρι και την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Ζαφείρης υπογράμμισε πως η πληρότητα στα ξενοδοχεία του κεντρικού Πηλίου που είναι και ημιορεινές περιοχές, αγγίζει το 60% και αναμένεται και εκεί να αυξηθεί στο επόμενο διάστημα.
Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι περισσότεροι τουρίστες αυτή τη στιγμή στη χερσαία Μαγνησία είναι Έλληνες. «Η αναλογία Ελλήνων και ξένων επισκεπτών είναι 60%-40% υπέρ των πρώτων» τόνισε ο κ. Ζαφείρης λέγοντας πως από το μεταναστευτικό ζήτημα πολλοί Βαλκάνιοι αποθαρρύνθηκαν και δεν κατέβηκαν στην Ελλάδα φτάνοντας οδικώς μέχρι και το Πήλιο. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι στο Πήλιο δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή Βαλκάνιοι τουρίστες.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το