Τοπικά

Στο 70% η πληρότητα στα ξενοδοχεία Πηλίου “Θ”

2011-facilities-2

Στο 70% ανέρχεται αυτή τη στιγμή η πληρότητα των ξενοδοχείων στη χερσαία Μαγνησία, στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν. Μάλιστα, όπως τονίζεται από την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, τις τελευταίες ημέρες επανακάμπτει και ο εσωτερικός τουρισμός, ενώ οι ξένοι που βρίσκονται για διακοπές στο Πήλιο είναι σε σχέση με άλλα χρόνια λιγότεροι κατά 20%.
Να περισώσουν ό,τι είναι δυνατόν από μια δύσκολη χρονιά αγωνίζονται οι ξενοδόχοι. Από σήμερα 1η Αυγούστου εισερχόμαστε στην κορύφωση της φετινής τουριστικής σεζόν, όπου εκτός από τους ξένους, δυναμικό «παρών» θα δώσουν και οι Έλληνες. Μάλιστα αυτό το Σαββατοκύριακο που διανύουμε, θα είναι ένα από τα τέσσερα Σαββατοκύριακα του Αυγούστου, όπου η τουριστική κίνηση θα βρίσκεται στα ύψη.
Με ελκυστικές τιμές και ποιοτικές υπηρεσίες οι ξενοδόχοι ελπίζουν να μη χαθεί τουλάχιστον και ο Αύγουστος, όπως έγινε δυστυχώς με τον Ιούλιο λόγω των οικονομικών εξελίξεων.
Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Ζαφείρης τόνισε πως «αυτή τη χρονική στιγμή και στην έναρξη της κορύφωσης της τουριστικής σεζόν, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της χερσαίας Μαγνησίας κυμαίνεται στο 70%. Δυστυχώς υπήρξε πολύ μεγάλο πλήγμα από την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα της προηγούμενης περιόδου και περισσότερο επηρεάστηκαν οι ξένοι τουρίστες. Για το λόγο αυτό και δεν υπάρχουν πολλές κρατήσεις για το διάστημα από δω και πέρα. Οι ξένοι τουρίστες που ήθελαν να έρθουν αυτή την περίοδο στην Ελλάδα και στο Πήλιο, ανησύχησαν για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της προηγούμενης περιόδου και επέλεξαν να περάσουν αλλού τις διακοπές τους. Η προσωπική εκτίμηση είναι πως οι ξένοι τουρίστες αυτή την περίοδο είναι λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι κατά 20%. Βέβαια στο γενικό σύνολο της τουριστικής περιόδου, η μείωση μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη».

Επανάκαμψη εσωτερικού τουρισμού
Ο κ. Ζαφείρης αναφέρθηκε και στην έλευση των Ελλήνων επισκεπτών σημειώνοντας πως «τις τελευταίες ημέρες επανακάμπτει και ο εσωτερικός τουρισμός που είχε ατονήσει πολύ στις αρχές Ιουλίου λόγω του δημοψηφίσματος και των capital controls. Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι τελικά οι Έλληνες έστω και λίγο καθυστερημένα θα τις κάνουν τις διακοπές τους. Άλλοι είχαν προγραμματίσει διακοπές και δεν μπορούσαν να τις αναβάλλουν, ενώ άλλοι θέλουν λίγο να ξεδώσουν από την πίεση όλων αυτών των γεγονότων και προσπαθούν να φύγουν για λίγες ημέρες από τα αστικά κέντρα. Η Μαγνησία είναι ένας πανέμορφος προορισμός και ελκύει επισκέπτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας. Μάλιστα έντονη παρουσία στο Πήλιο έχουν οι Θεσσαλοί».
Ο κ. Ζαφείρης πρόσθεσε πως κατά μέσο όρο οι Έλληνες διαμένουν στα ξενοδοχεία πέντε βράδια και τελικά φαίνεται ότι σε σχέση με πέρυσι δεν θα υπάρξει ιδιαίτερη μείωση όσον αφορά στον εσωτερικό τουρισμό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το