Τοπικά

Στις Σταγιάτες Βαρουφάκης και Σοφία Σακοράφα – Ενημερώθηκαν για τις διεκδικήσεις των κατοίκων στο θέμα του νερού

Στις Σταγιάτες βρέθηκε σήμερα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης και η αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, μαζί με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να ενημερωθούν για το ζήτημα του νερού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις Σταγιάτες, τα στελέχη του ΜέΡΑ25 συναντήθηκαν με εκπροσώπους φορέων και κινημάτων, αλλά και με κατοίκους του χωριού, που τον ενημέρωσαν για τους χειρισμούς της ΔΕΥΑΜΒ σε σχέση με την υδροδότηση της περιοχής.

“Αυτό που συμβαίνει στις Σταγιάτες είναι μια μικρογραφία του αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, εναντίον μιας νέας επιδρομής από μια παρασιτική ολιγαρχία που κάποτε μέσα από τα μεγάλα ολυμπιακά έργα πλούτιζαν σε βάρος του ελληνικού λαού, o οποίος φορτώθηκε όλο το χρέος που έσκασε το 2010 με αποτέλεσμα μια μνημονιακή τραγωδία δεκαετίας, ενώ έρχεται και δεύτερη όπως φαίνεται» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Βαρουφάκης.
Όπως σημείωσε, σήμερα επειδή έχει πτωχεύσει ακόμη και η ολιγαρχία όσον αφορά τις δυνατότητες να συνεχίσουν το ίδιο αλισβερίσι της διαπλοκής με πριν, έχουν στοχοποιήσει συγκεκριμένα δημόσια αγαθά, είτε αυτά είναι η υγεία.
«Ο λόγος που η κυβέρνηση δεν ενισχύει επίτηδες το εθνικό σύστημα υγείας είναι ακριβώς αυτό, ότι θα θύμωνε την ολιγαρχία, την παρασιτική την οποία εξυπηρετεί ο κ. Μητσοτάκης, η οποία θέλει να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα, ακόμη και το νοσοκομείο Παπανικολάου ή το ΚΑΤ στην Αθήνα. Το ίδιο ισχύει και με τα σχολεία, η μη ενίσχυση των δημόσιων σχολείων είναι υπέρ των σχολαρχών και βέβαια τώρα έχουμε άλλα δύο πεδία δόξης λαμπρής για τους ολιγάρχες, το νερό και τα σκουπίδια» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του νερού επισήμανε ότι προσέκρουσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, και τους δημιούργησε κάποια προβλήματα αλλά θα το συνεχίσουν.

«Αυτό που γίνεται στις Σταγιάτες με την Κρύα Βρύση είναι μια μικρογραφία του συνολικότερου προβλήματος. Τα σκουπίδια είναι το άλλο θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους. Γιατί πρώτον βαθαίνει η πτώχευση του ελληνικού δημοσίου από τον τρόπο που γίνεται αυτή η απίστευτη σπατάλη υπερ των ιδιωτών και το περιβάλλον που καταστρέφεται. Γι αυτό θεωρούμε ως ΜΕΡΑ25 ότι αυτή η πρωτοβουλία των κατοίκων των Σταγιατών είναι μια πρώτη κίνηση αντίστασης που αφορά, πέραν της περιοχής, όλη την Ελλάδα και τον αγώνα να διασφαλίσουμε κάποια δημόσια αγαθά, υπέρ του ελληνικού λαού»

Ερωτηθείς για τη χλωρίωση του νερού ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι «στο Πήλιο, στον Ταύγετο, στα ψηλά μας τα βουνά για αιώνες οι κρύες βρύσες ήταν πηγή υγείας».

«Εάν πραγματικά τους ενδιέφερε η υγεία των πολιτών δεν θα έφτιαχναν ολόκληρο σύστημα το οποίο τους επιτρέπει να χλωριώνουν το νερό, να το πάρουν και να το πάνε κάπου αλλού, ή να το εμφιαλώσουν και να το δώσουν σε ιδιώτη. Ας αποδείξουν ότι πραγματικά τους ενδιαφέρει η υγεία των πολιτών, διακόπτοντας ή τερματίζοντας αυτή τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των πάντων» σημείωσε.

Από την πλευρά τη η κυρία Σακοράφα δήλωσε ότι γνωρίζει πως οι πολίτες της περιοχής συχνά ελέγχουν το νερό, που σημαίνει ότι είναι πεντακάθαρο και γάργαρο. «Το να χλωριωθεί αυτό το νερό αποτελεί καταστροφή για όλη την περιοχή» υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Απέναντι σε αυτή την άκριτη μανία της ιδιωτικοποίησης των πάντων στη χώρα και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και των μνημονιακών κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων, παραδείγματα όπως και αυτά των Σταγιατών είναι για μας ένας οδηγός προβληματισμού κατ’ αρχήν, αλλά και μιας διαδικασίας που θα έπρεπε να μας δίνει δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσουμε όλοι τους αγώνες μας όσον αφορά την καθημερινότητά μας.
Είμαστε κοντά σε όλους αυτούς τους πολίτες, στεκόμαστε δίπλα τους. Η αλήθεια είναι γνώση και ακριβώς γι αυτό, παρά το γεγονός ότι το κίνημα το τελευταίο χρονικό διάστημα κατά κάποιο τρόπο έχει κουραστεί, να γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί που δρουν με αυτό τον τρόπο θα το βρουν μπροστά τους. Είμαστε εδώ κι εγώ και ο γραμματέας αλλά και όλα τα μέλη του ΜΕΡΑ 25 να στηρίξουμε αυτού τους είδους τους αγώνες των πολιτών, οι οποίοι αγωνίζονται για το δίκιο τους».

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το