Τοπικά

Στις 28 οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών στη Μαγνησία

Στους 28 ανέρχονται οι εκπαιδευτικοί από τα δημόσια σχολεία της Μαγνησίας που θα συνταξιοδοτηθούν φέτος. Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων ολοκληρώθηκε και οι τοπικές Διευθύνσεις έχουν ήδη συγκεντρώσει τα σχετικά στοιχεία.
Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι αιτήσεις ανήλθαν στις δεκατρείς και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στις δεκαπέντε. Πέρυσι οι συνταξιοδοτήσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανήλθαν στις δέκα και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ήταν μεταξύ 10-15.
Υπάρχει μια μικρή αύξηση των αιτήσεων φέτος σε σχέση με πέρυσι που μάλλον είναι τυχαία.

Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι εκπαιδευτικοί κύκλοι ο αριθμός των αιτήσεων τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί σε μικρά νούμερα. Και αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Πρώτον, πολλοί εκπαιδευτικοί δεν θέλουν να βγουν στη σύνταξη, γιατί γνωρίζουν πως θα έχουν μεγάλες απώλειες στις αποδοχές τους, ιδιαίτερα από το 2019 και μετά, που αναμένονται νέες μειώσεις μέχρι και 20%. Δεύτερον, οι μεγάλες φουρνιές εκπαιδευτικών που ήταν μεταξύ 55-60 ετών έχουν αποχωρήσει από τη δημόσια εκπαίδευση και τώρα κυριαρχούν οι νεότερες που μετά τους νέους νόμους στο ασφαλιστικό σύστημα έχουν ακόμη χρόνια για τη συνταξιοδότηση.
Από το 2011 και μετά έχουν συνταξιοδοτηθεί 30.000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 19.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι 11.000 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Τα κενά τους καλύπτονται μόνο με αναπληρωτές, καθώς μόνιμοι διορισμοί έχουν να γίνουν αρκετά χρόνια.
Πάντως οι εκπαιδευτικοί θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να το ξανασκεφθούν αν τελικά θα συνταξιοδοτηθούν, καθώς στον επόμενο μήνα μπορεί να αναιρέσουν την αρχική τους απόφαση.
Το βέβαιο είναι πως οι εκπαιδευτικοί που θα συνταξιοδοτηθούν, θα πρέπει να περιμένουν αρκετούς μήνες μέχρι να λάβουν ολόκληρη τη σύνταξή τους από το δημόσιο και τα άλλα ταμεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το