Αθλητισμός

Στις 12 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη ο τελικός του τελικού Κυπέλλου με εναλλακτική το Πανθεσσαλικό

Μια σειρά αποφάσεων πήρε η ΕΠΟ. Η ομοσπονδία ανακοίνωσε επίσημα τη διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου στις 12 Σεπτεμβρίου στη Ριζούπολη, με εναλλακτική λύση το Πανθεσσαλικό. Επίσης οι εκλογές θα διενεργηθούν στις 9 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, γνωστοποίησε αναλυτικά τη σύνθεση της ΚΕΔ, ενώ επιβεβαίωσε και την υποψηφιότητα της «Αγια-Σοφιάς» για να φιλοξενήσει τελικό του Conference League. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας παρουσία του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA / UEFA κ. Petr Fousek.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος κ. Ευάγγελος Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. για την απόφαση των FIFA/UEFA να ανανεώσουν το διορισμό των κκ Herbert Huebel και Petr Fousek στην Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου 2020. H E.E. έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:
Ενέκρινε την πρόσκληση και την ημερήσια διάταξη της τακτικής εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ε.Π.Ο., που θα διεξαχθεί την 9η Οκτωβρίου 2020, στις 10 π.μ., στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace στη Βουλιαγμένη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Γραμμένος ενημέρωσε τα μέλη της Ε.Ε. για τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, με αντικείμενο την προκηρυχθείσα τακτική εκλογική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, στις 9 Οκτωβρίου 2020, και σε εφαρμογή της σχετικής προτροπής των FIFA και UEFA στην επιστολή τους προς την ΕΠΟ της 18ης Αυγούστου 2020.

Ο κ. Γραμμένος υπογράμμισε προς τα μέλη της Ε.Ε., όπως κατέστησε σαφές προς τον υφυπουργό, ότι η προκήρυξη των εκλογών της ΕΠΟ είναι απολύτως νόμιμη και σε πλήρη συμμόρφωση με τις διατάξεις της αθλητικής νομοθεσίας, αλλά και του καταστατικού της Ομοσπονδίας στις 27 Ιουλίου 2020, όταν και ελήφθη η εν λόγω απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή.
Όρισε τη διεξαγωγή του τελικού αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2019-20 στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο γήπεδο της Ριζούπολης. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, σε περίπτωση που τεθούν θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας του γηπέδου αυτού, ο τελικός θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου.
Ενέκρινε τους κανονισμούς της αγωνιστικής περιόδου 2020-21, με εξαίρεση τον πειθαρχικό κανονισμό και τον κανονισμό δεοντολογίας, οι οποίοι θα εγκριθούν μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας ελέγχου και τις πιθανές παρατηρήσεις από την UEFA.
Να υποβληθεί εκ νέου υποψηφιότητα στην UEFA για την διοργάνωση του τελικού του Europα Conference League 2022/2023 στην Αθήνα και την «Opap Arena», λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην προετοιμασία του Παγκρητίου Σταδίου, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την εν εξελίξει ελληνική υποψηφιότητα.
Απεδέχθη το αίτημα της Σούπερ Λιγκ 2 για παράταση 20 ημερών στους συμμετέχοντες στα νέα πρωταθλήματα της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.

Να επιδοτηθούν τα νησιωτικά σωματεία της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με ποσό 170.000 ευρώ, ενόψει της συμμετοχής του στο πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.
Ενέκρινε το αίτημα της Σούπερ ΛΙγκ 1 για παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 στην καταβολή των οφειλών των μελών της προς την ΕΠΟ και έως τις 11 Σεπτεμβρίου στην υποβολή της προκήρυξης πρωταθλήματος και του ενιαίου συνοπτικού προγράμματος της αγωνιστικής περιόδου 2020-21.
Το κόστος για την χρήση της τεχνολογίας VAR offside line (950 ευρώ/αγώνα) τη νέα αγωνιστική περίοδο να καλυφθεί από τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ παρέστη ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος παρουσίασε τη νέα δομή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία έχει ως εξής:
Κ.Ε.Δ.: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (πρόεδρος), Άλαν Σνόντι (αναπληρωτής πρόεδρος), Ζοάο Καπέλα (μέλος).

Τεχνικοί σύμβουλοι: Σταύρος Τριτσώνης (Διευθυντής Ακαδημίας Διαιτησίας & Εθνικός Εκπαιδευτής), Μιχάλης Κουκουλάκης (Εκπαιδευτής VAR), Αντωνία Κοκότου (υπεύθυνη γυναικείας διαιτησίας), Δημήτρης Καλύβας (υπεύθυνος διαιτησίας αναπτυξιακών ηλικιών-Grassroots), Νίκος Ιωσηφόγλου (υπεύθυνος παρατηρητών διαιτησίας αναπτυξιακών ηλικιών-Grassroots), Βασίλης Λώλης (γυμναστής διαιτητών).
Βάσει του σχεδιασμού του κ. Κλάτενμπεργκ, η ΚΕΔ έχει την ευθύνη για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι τεχνικοί σύμβουλοι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Μετά από εισήγηση του προέδρου της Κ.Ε.Δ., και έγκριση των FIFA/UEFA, παρατείνεται για έναν ακόμα μήνα η σύμβαση του κ. Χουάν Φερνάντεζ Μάριν (ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020)».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το