Οικονομία

Στην πρέσα τα ελληνικά ομόλογα: Οι αποδόσεις χτύπησαν «κόκκινο»

omologa

Λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες και την έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις με την Ελλάδα, οι αγορές αντέδρασαν αναλόγως. Συγκεκριμένα, τα ελληνικά ομόλογα κινούνται σε πολύ υψηλά, έως απαγορευτικά επίπεδα.

Το 2ετές ομόλογο κατέγραψε την Πέμπτη άνοδο 100 μονάδων βάσης και ξεπέρασε το 22,7% που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2014. Από αυτή και μόνο το ένδειξη είναι φανερή η έκδηλη ανησυχία των επενδυτών για τις μελλοντικές αποφάσεις που πρόκειται να παρθούν για την κρίση χρέους στην Ελλάδα.

Το ίδιο απαγορευτικές είναι και οι τιμές για το 5ετές και 10ετές ομόλογο. Το πρώτο κινείται στο 16,42% και το δεύτερο στο 11,60%, ενώ απόδοση του 10ετούς bund υποχωρεί σε νέο ιστορικό χαμηλό, στο 0,18%.

Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν εκτιναχθεί καθώς επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, με επενδυτές και αναλυτές να εξετάζουν και πάλι το αν και πότε θα συμβεί ένα Grexit.

Ο Alberto Gallo της RBS ανέφερε σε σημείωμά του πως αν και δεν «ρίχνει την πετσέτα» ακόμα για την Ελλάδα, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως αυξάνεται ο κίνδυνος μιας εκούσιας ή ακούσιας εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση. Πριν από λίγες ημέρες, η Morgan Stanley έθετε τον κίνδυνο Grexit στο 1 προς 4 τους επόμενους έξι μήνες.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το