Τοπικά

Στην επιθεώρηση εργασίας οι εργαζόμενοι στη σήραγγα της Γορίτσας – Τους χλευάζει ο δήμος Βόλου

Image (3)

Στην Επιθεώρηση Εργασίας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι στη σήραγγα της Γορίτσας για τα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως αφενός είναι ανεκπαίδευτοι, αφετέρου δεν παίρνουν ρεπό και άδειες. Μάλιστα ορίστηκε τριμερής συνάντηση για τις 20 Μαΐου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της έντυπης “Θ”, η δημοτική αρχή ζήτησε προχθές από τους λιγοστούς υπαλλήλους στη σήραγγα της Γορίτσας να “χτυπούν” δωδεκάωρα για να βγαίνουν οι βάρδιες, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων, γεγονός που κινητοποίησε τους συνδικαλιστές που σε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Θ. Σταυρίδη, απαίτησαν να ενισχυθεί η σήραγγα με προσωπικό. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή επισήμανε ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου η σήραγγα λειτουργεί με προσωπικό του αναδόχου του έργου και οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται εκεί για εκπαίδευση. Επιπλέον τους κατηγορεί για οκνηρία και οτι θέλουν να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται!

Την ευθύνη λειτουργίας της σήραγγας έχουν πέντε άτομα, ενώ οι συνδικαλιστές επιμένουν ότι έπρεπε να είναι 12 για να βγαίνουν όλες οι  βάρδιες επί 24ώρου βάσεως, επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο ένας μάλιστα εκ των υπαλλήλων που εργάζεται στη σήραγγα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα όρασης, ενώ υπήρξε περίπτωση που υπάλληλος ο οποίος χρειάστηκε να φύγει από το πόστο της, άφησε στη θέση της το σύζυγο… Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως ο αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης δεσμετύτηκε να στείλει δύο ακόμη άτομα στη σήραγγα, ώστε το σύνολο των εργαζομένων να ανέλθει στους επτά, πράγμα που δεν έγινε όμως χθες. Από τους πέντε εργαζόμενους, οι τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και αναφέρουν πως είναι ανεκπαίδευτοι, ενώ δεν παίρνουν ρεπό και άδειες.

Στην Επιθεώρηση Εργασίας συντάχθηκε τρισέλιδη έκθεση για τα τεχνικά και τα μέτρα ασφάλειας, ενώ ζητήθηκε οι εργαζόμενοι να περάσουν από ιατρικές εξετάσεις-παθολογικές και ψυχολογικές.

Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την προσφυγή εργαζομένων του Δήμου μας στην Επιθεώρηση Εργασίας γιατί δήθεν έχουν κληθεί να προσφέρουν τις υπηρεσίες στη σήραγγα της Γορίτσας χωρίς προηγουμένως να έχουν εκπαιδευτεί.

Ελπίζουμε η ενέργειά τους αυτή να οφείλεται απλώς σε φυγοπονία και όχι σε δολιότητα, ενταγμένη στη στείρα αντιπολίτευση που ασκείται προς τη Δημοτική Αρχή. Και τούτο γιατί ουδέν θέμα υφίσταται αφού η σήραγγα μέχρι και το τέλος του Αυγούστου λειτουργεί με προσωπικό του αναδόχου κατασκευαστή και οι εργαζόμενοι του Δήμου βρίσκονται εκεί ακριβώς για να εκπαιδευτούν!!!

Συνεπώς αντιλαμβάνεται κανείς πολύ εύκολα το άσκοπο του θορύβου που επιχειρήθηκε να προκληθεί και τη σοβαρότητα των επιχειρημάτων που συνδικαλιστές, πολιτικοί και δημοσιογραφικά σκουπίδια μετέρχονται. Σε κάθε περίπτωση και αυτοί οι λίγοι που απέμειναν να θέλουν να αμείβονται χωρίς να εργάζονται, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι ματαιοπονούν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε γι αυτούς είναι να τους χορηγήσουμε υδρόφιλες πετσέτες, εν όψει θέρους, για την κοπιώδη εργασία τους που θα είναι να ειδοποιήσουν τηλεφωνικά; την Πυροσβεστική και την Αστυνομία αν – ο μη γένοιτο – συμβεί κάποιο ατύχημα.

Και αν γι αυτή την εργασία απατούνται και σωματικά και ψυχολογικά τεστ, τότε αν δεν τα περάσουν με επιτυχία, φανταζόμαστε ότι θα είναι πολύ ουσιώδης λόγος να κριθούν παντελώς ακατάλληλοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες.

Λίγη τσίπα δεν βλάπτει, όταν χιλιάδες συμπολιτών μας δοκιμάζονται σκληρά στην ανεργία ή εργάζονται με υποσχέσεις πληρωμής στο…μέλλον…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το