Ελλάδα

Καμμένος: Αν δεν μας δώσουν λεφτά οι δανειστές θα βρούμε από αλλού

Ϡ� 쵭ᲠМ� ʡ쬝� 쩫ܠ 䥽崱砧읱ᠴ�㡳龭 �䱟ﵠ�Economist "19砓�糧 Ӵ� Աᰝ槲 쥠�ū맭骞 ʵ❱�禱uot; �С嵞 15 ̡/�15.  (EUROKINISSI/ÅّÉ`Ё́ÏЏՋϕ)

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να αναζητήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης, σε περίπτωση που οι δανειστές αποφασίσουν να “πνίξουν την Ελλάδα”.

“Η Ελλάδα με τα χρήματα των φορολογουμένων της μέχρι σήμερα πληρώνει και τα έξοδα για την επιβίωσή της, για την παιδεία, την υγεία, την ασφάλεια, την άμυνα, πληρώνει τις δόσεις προς τους δανειστές όπως αυτές προβλέπονται στις δανειακές συμβάσεις αλλά δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί”, δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο του Economist και πρόσθεσε:

“Εάν λοιπόν αποφασίσουν οι δανειστές ότι θέλουν να πνίξουν την Ελλάδα για να ρίξουν μια κυβέρνηση η οποία δεν τους είναι αρεστή και ιδιαίτερα από την πλευρά της Γερμανίας, η Ελλάδα δεν έχει άλλο τρόπο από το να επιδιώξει άλλες πηγές χρηματοδότησης. Δεν πρόκειται ούτε να εγκαταλείψουμε την ευρωζώνη διότι αυτό δεν είναι επιθυμία ούτε του ελληνικού λαού, ούτε έχουμε μια τέτοια εντολή, αλλά δεν μπορούν και να μας διώξουν από την ευρωζώνη γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις συνθήκες”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το