Ελλάδα

Στη Βουλή τα πρώτα νομοσχέδια : Το φορολογικό έρχεται την Παρασκευή

Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές της κυβέρνησης για την παραγωγή του νομοθετικού έργου και την κατάθεση των πρώτων νομοσχεδίων. Όπως αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα της Τετάρτης κατατίθεται με την κανονική διαδικασία το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, το οποίο μπαίνει στην αρμόδια επιτροπή την Παρασκευή.
Την Παρασκευή κατατίθεται, επίσης, το φορολογικό νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το οποίο εισάγεται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση.

Τη Δευτέρα, επίσης, κατατίθεται το δεύτερο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, στο οποίο περιέχεται και η διάταξη για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
Οπως έγινε γνωστό, ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη με τον οποίο συζήτησαν τους τρόπους για να σταματήσει το φαινόμενο που παρατηρήθηκε στο παρελθόν με την κατάθεση επίκαιρων ερωτήσεων των βουλευτών, στις οποίες… δεν έδιναν το «παρών» οι υπουργοί. Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε τον κ. Τασούλα ότι το θέμα θα λυθεί σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ώστε οι υπουργοί να συμμορφωθούν και να προσέρχονται στη Βουλή, απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το