Τοπικά

Στη Σκιάθο και στη Σκόπελο περιόδευσε ο Κώστας Στεργίου

stergiou

Περιοδεία στη Σκιάθο και στην Σκόπελο πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Μάρτη, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου.
Στην πολιτική συγκέντρωση που έγινε στη Σκιάθο ο Κ. Στεργίου παρουσίασε τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις Επισήμανε τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, στο εργασιακό και στα εργασιακά ζητήματα αποτελούν στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου και της Ε.Ε.. έχουν σχεδιαστεί εδώ και δεκαετίες και στόχο έχουν τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, τη συγκέντρωση κεφαλαίων και τη δημιουργία επενδυτικού περιβάλλοντος για τη διασφάλιση περισσότερων κερδών για τα μονοπώλια. Το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και των μικρών επαγγελματιών, οι αρνητικές εξελίξεις συνολικά για τα λαϊκά συμφέροντα αποτελούν γεννιούνται από την ίδια πολιτική που ισοπεδώνει χώρες, δολοφονεί και στέλνει στη προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους. Κάλεσε τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες του νησιού να οργανώσουν την κοινωνική συμμαχία και να αγωνιστούν σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση.
Κατά την επίσκεψή του στην Σκόπελο, ο Κ. Στεργίου, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σκοπέλου, κ. Βασιλούδη Χρήστο, ο οποίος του εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν προχωρήσει τα έργα αποκατάστασης των ζημιών από την πλημμύρα του Σεπτεμβρίου. Ο Κ. Στεργίου τον ενημέρωσε ότι για αυτά τα προβλήματα το ΚΚΕ έχει καταθέσει έως τώρα τρεις ερωτήσεις και τέσσερις αναφορές στο κοινοβούλιο, ενώ τη Δευτέρα 4 Απριλίου πρόκειται να συζητηθεί επίκαιρη ερώτηση για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου Σκοπέλου. Ακόμη ο Βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο των Πλημμυροπαθών Επαγγελματιών Σκοπέλου,, κ. Σκλάβο Γεώργιο, ο οποίος του έθεσε το ζήτημα των αποζημιώσεων και των μέτρων ανακούφισης των επαγγελματιών που πλήγηκαν από τις πλημμύρες. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αθλητικού Συλλόγου Σκοπέλου, κ. Ρόδιο Βασίλειο, συζήτησαν για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Σκόπελο και το κλειστό γυμναστήριο. Ο κ. Στεργίου τόνισε ότι είναι στο πλευρό τους και ότι το ΚΚΕ, με διαρκείς πολιτικές παρεμβάσεις, θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να αποκατασταθούν οι ζημιές στο νησί, να αποζημιωθούν οι πληγέντες και να γίνουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.
Στη μαζική πολιτική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Σκόπελο ο Βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους από τη μέχρι τώρα αντιλαϊκή πολιτική των αστικών κομμάτων που ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο και να πιστέψουν στις δικές τους δυνάμεις, με λαϊκή συμμαχία, με οργανωμένη πάλη να συγκρουστούν αποφασιστικά, να απαιτήσουν την κρίση να την πληρώσει το κεφάλαιο και να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το