Τοπικά

Στη Σερβία για αδελφοποίηση το Μουσικό Σχολείο Βόλου – Αποστολή με 130 μαθητές την Παρασκευή στο Βελιγράδι

Μια μεγάλη αποστολή με τη συμμετοχή 130 μαθητών θα αναχωρήσει την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από το Μουσικό Σχολείο με προορισμό το Βελιγράδι στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με μουσικό σχολείο της πρωτεύουσας. Πρόκειται για μια δράση εξωστρέφειας του σχολείου με εκπαιδευτικό και κοινωνικό συμβολισμό, καθώς με την συνεργασία των δύο σχολικών μονάδων θα υπάρξει ανταλλαγή εκπαιδευτικών ιδεών και πρακτικών.

Οκτώ καθηγητές θα συνοδεύουν τους 130 μαθητές που θα ταξιδέψουν με τρία πούλμαν στην πρωτεύουσα της Σερβίας και θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου.
Τελευταία φορά που το Μουσικό Σχολείο είχε αδελφοποιηθεί με άλλο σχολείο του εξωτερικού ήταν με το ελληνικό σχολείο της Νίκαιας στη Γαλλία πριν επτά χρόνια.
Ήδη οι μαθητές μέσα από τις συνεχείς πρόβες που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό ζουν στον ρυθμό των εμπειριών που θα αποκομίσουν από το Βελιγράδι.
Η διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Αρετή Τζανετοπούλου επισήμανε πως «με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε πως το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα πραγματοποιήσει μια εκπαιδευτική εκδρομή από τις 30 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου στο Βελιγράδι με τη συμμετοχή 130 μαθητών και μαθητριών. Στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί η αδελφοποίηση με το μουσικό σχολείο Κόστα Μανολόιβιτσς στο Ζέμον της πρωτεύουσας. Ο σκοπός της όλης δράσης είναι εκπαιδευτικός, όπως η ανταλλαγή μουσικών ιδεών, εκπαιδευτικών πρακτικών, επαφή με παιδιά που στην καθημερινότητά τους έχουν τη μουσική και την τέχνη και βέβαια η ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου στο Βελιγράδι».

Το Μουσικό Σχολείο του Βόλου θα δώσει μια μεγάλη μουσική παράταση στο σερβικό μουσικό σχολείο, όπου η χορωδία έντεχνου ελληνικού τραγουδιού και η αντίστοιχη ορχήστρα με μαέστρο τον κ. Κουκουσέλη, η χορωδία με υπεύθυνη μαέστρο την κ. Ρωξάνη Γιαρέντη, ο βυζαντινός χορός, αλλά και η χορευτική ομάδα της καθηγήτριας κ. Λιάνας Τσουκνικά θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στους ήχους των ελληνικών τραγουδιών συνοδευόμενα με δημιουργίες του Μπορέγκοβιτς, όπου θα συμβάλλουν οι μαθητές και οι καθηγητές του σερβικού μουσικού σχολείου.
Το πρωί της Κυριακής ο βυζαντινός χορός θα ψάλει στα ελληνικά στη θεία λειτουργία στον ιερό ναό Αγίου Σάββα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος χριστιανικός ναός των Βαλκανίων.
«Από πέρυσι ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για αυτή την επίσκεψη και νιώθουμε μεγάλη χαρά που θα εκπροσωπήσουμε την τοπική εκπαιδευτική κοινότητα και την πόλη του Βόλου σε αυτή την αδελφοποίηση» τόνισε η κ. Τζανετοπούλου και υπογράμμισε τη συμβολή του κ. Βασίλη Κατσικόπουλου που έφερε σε επαφή τις δύο διευθύνσεις των σχολείων.
«Παρών» στην εκπαιδευτική επίσκεψη θα είναι και ο προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου π. Καλλίνικος ως εκπρόσωπος της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Η κ. Τζανετοπούλου σημείωσε πως «υποστηρίζουμε το ανοικτό στην κοινωνία σχολείο και θέλουμε να δώσουμε τις καλύτερες εμπειρίες στα παιδιά. Ό,τι ίσως η οικογένεια δεν μπορεί, έρχεται το σχολείο για να υποκαταστήσει στο θέμα των εμπειριών και της προσφοράς σε γνώσεις».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το