Τοπικά

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Βολιώτες εκπαιδευτικοί – Πέτυχαν στον διαγωνισμό του 2008, αλλά ακόμη περιμένουν…

Στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του 2008 οι οποίοι, ενώ πέτυχαν, δηλαδή πέρασαν τη βάση, ωστόσο δεν μπόρεσαν να διοριστούν.
Οι εκπαιδευτικοί αυτοί που αριθμούν μερικές χιλιάδες άτομα, είδαν σε δύο διαγωνισμούς να χάνουν τη δυνατότητα της επίτευξης του στόχου τους που είναι ο μόνιμος διορισμός.
Αφορμή για να επανέλθει ο αγώνας τους στην επικαιρότητα ήταν μια αντιπαράθεση που υπήρξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον τέως υπουργό παιδείας κ. Γαβρόγλου.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαβρόγλου προχθές το βράδυ συνεχάρη μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό τους νεοδιόριστους. Ακολούθησε, όμως γρήγορα η απάντηση από μια Βολιώτισσα καθηγήτρια που είναι αδιόριστη και η οποία επέκρινε την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να βάλει ρήτρες και να τους αφαιρέσει τα μόρια που είχαν από τον διαγωνισμό του 2008 και τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν στον τωρινό διαγωνισμό.

Ο τέως υπουργός απάντησε πως παραπληροφορεί η Βολιώτισσα καθηγήτρια. Η απάντηση του τέως υπουργού προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από άλλους αδιόριστους εκπαιδευτικούς που έγραψαν το σχόλιό τους στον προσωπικό λογαριασμό του κ. Γαβρόγλου και ήταν υποστηρικτικοί στη Βολιώτισσα.
Το περιστατικό ανέδειξε το πρόβλημα των αδιόριστων αυτών εκπαιδευτικών που και στη Μαγνησία ανέρχονται σε μερικές δεκάδες. Η Βολιώτισσα καθηγήτρια που όλο αυτό το διάστημα προσπαθεί ως αναπληρώτρια να παραμείνει σε σύνδεση με τη δημόσια εκπαίδευση, ανέφερε πως το 2008 πραγματοποιήθηκε ο τελευταίος διαγωνισμός πριν τον φετινό. Τότε χιλιάδες εκπαιδευτικοί ήταν επιτυχόντες αλλά μη διοριστέοι. Ακολούθησε το 2019 και 455 εκπαιδευτικοί που ήταν επίσης επιτυχόντες μη διοριστέοι, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και μονιμοποιήθηκαν. Εμείς λέμε ότι πολύ καλά έκαναν και μονιμοποιήθηκαν, αλλά είδαμε συναδέλφους που ήταν σε χαμηλότερη θέση στον πίνακα από άλλους να διορίζονται αυτοί. Επομένως η κυβέρνηση θα έπρεπε να ενημερώσει όλους τους καθηγητές για να προσφύγουν και να δικαιωθούν. Ήδη πολλοί από τους υπόλοιπους που δεν διορίστηκαν έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και έχουμε αναφέρει το πρόβλημα στις πολιτικές ηγεσίες και βέβαια στο υπουργείο παιδείας. Το δεύτερο πρόβλημα που παρουσιάστηκε, ήταν πως στον διαγωνισμό που έγινε φέτος, δεν μετρήθηκαν τα μόριά μας από τον προηγούμενο διαγωνισμό του 2008, κάτι που θα αύξανε τις ελπίδες μας για διορισμό. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε και έτσι πολλοί έμειναν εκτός μόνιμου διορισμού και φέτος».

Μάλιστα σχολίασε αρνητικά το γεγονός πως ο τέως υπουργός προχθές από ένα σημείο και μετά δεν επέτρεπε τη δημοσίευση άλλων σχολίων στον προσωπικό του λογαριασμό.
Με αφορμή την όλη εξέλιξη το Συντονιστικό Επιτυχόντων Εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ 2008 με επιστολή του που δημοσιεύτηκε www.alfavita.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων πως «τις τελευταίες μέρες εμείς οι επιτυχόντες ΑΣΕΠ 2008, που είχαμε υψηλότερες βαθμολογίες από τους συναδέλφους μας -επίσης επιτυχόντες- που διορίστηκαν με νομοθετική ρύθμιση τον Μάιο του 2019, είδαμε άλλους συναδέλφους μας που είχαν προσόντα σύμφωνα με το σύστημα Γαβρόγλου και προϋπηρεσία να διορίζονται ενώ εμείς μένουμε στάσιμοι. Ακόμη τρέχουμε στα δικαστήρια για να διεκδικήσουμε το αυτονόητο δηλαδή το δικαίωμα στην ίση μεταχείριση με τους επιτυχόντες συναδέλφους που διορίστηκαν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το