Ελλάδα

ΣτΕ: Απορρίφθηκε η προσφυγή του 2012 των μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Eπτά ολόκληρα χρόνια μετά την προσφυγή 2.087 μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στη Δικαιοσύνη εκδόθηκε απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι μέτοχοι του ΤΤ έχασαν τη «μάχη», καθώς ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών στοιχείων, τα οποία μεταβιβάστηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, οι μέτοχοι στρέφονται κατά των πράξεων με τις οποίες συστήθηκε μεταβατικό πιστωτικό ίδρυμα, στο οποίο μεταβιβάστηκαν στοιχεία του ενεργητικού και του παθητικού του πιστωτικού ιδρύματος, που είναι μέτοχοι, και στη συνέχεια ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας του ιδρύματος και τέθηκε αυτό σε εκκαθάριση, με αποτέλεσμα την απώλεια του μετοχικού τους δικαιώματος και της περιουσίας τους, όπως επίσης και «της δυνατότητάς τους να διατηρήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τις μετοχές τους, μέσω των νόμιμων διαδικασιών ανακεφαλαιοποίησης.

Η υπόθεση είχε ανακύψει το 2012 και το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ. 1248/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων. Ωστόσο, οι προσφεύγοντες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν και πάλι στο ΣτΕ, διεκδικώντας αποζημίωση περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το