Τοπικά

Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 45χρονου με Η1Ν1 – Συστάσεις για εμβολιασμό στις ευπαθείς ομάδες

Τον άμεσο αντιγριπικό εμβολιασμό των ανθρώπων που εντάσσονται σε ευπαθείς ομάδες άνω των 65 ετών και αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, συστήνουν γιατροί και επιστήμονες, καθώς η γρίπη βρίσκεται αυτή την περίοδο σε αυξημένη δραστηριότητα.
Οι γιατροί αναφέρουν πως η ανεξήγητη δύσπνοια και ο έντονος υψηλός πυρετός που κρατά μέρες είναι τα ανησυχητικά σημάδια μιας σοβαρής λοίμωξης του αναπνευστικού.
Την ίδια στιγμή σταθερά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του άνδρα που νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Βόλου έχοντας προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 , ένα στέλεχος που είχε να εμφανιστεί τρία χρόνια.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ματθαίος Δραμητινός επισήμανε πως «πρόκειται για το πρώτο κρούσμα γρίπης στο Νοσοκομείο Βόλου για τη φετινή περίοδο. Θέλω να πιστεύω πως ο νέος άνδρας ο οποίος απ’ όσο γνωρίζω δεν αντιμετώπιζε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, ότι θα ξεπεράσει το πρόβλημα. Παράλληλα θέλω να συστήσω στον κόσμο να προχωρήσει στον αντιγριπικό εμβολιασμό, προκειμένου να προστατευθεί ακόμη περισσότερο, ενώ το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και αυτοί που εργάζονται στο νοσοκομείο».
Αναφερόμενος στη ΜΕΘ επισήμανε πως «και οι οκτώ κλίνες λειτουργούν κανονικά και δεν έχουν πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Η ΜΕΘ και το Νοσοκομείο είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν τα ζητήματα που προκύπτουν σχετικά με τη γρίπη».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης νοσοκομειακών γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος συνέστησε τον κόσμο να προχωρήσει άμεσα σε εμβολιασμό και πρόσθεσε πως η υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με τους λιγοστούς οικογενειακούς γιατρούς οδηγεί αναγκαστικά πολλούς που αρρωσταίνουν στα επείγοντα του Νοσοκομείου για να βοηθηθούν.
Ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κώστας Γουργουλιάνης επισήμανε πως «φαίνεται να υπάρχει μια αύξηση των κρουσμάτων γρίπης, όπως δηλώνονται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, όχι όμως τόσα πολλά για να ανησυχήσει κάποιος. Δηλαδή θυμίζει την πορεία που είχε πέρυσι η γρίπη. Βέβαια ακόμη δεν ξέρουμε πόσα είναι τα κρούσματα, αφού δεν στέλνονται όλα τα περιστατικά στα αρμόδια εργαστήρια. Αυξημένου κινδύνου είναι, όσοι έχουν νεφρική, καρδιακή ανεπάρκεια, πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη».
Και συμπλήρωσε πως «ο συγκεκριμένος ιός μεταδίδεται με τον αέρα. Αν ένας άνθρωπος έχει τρεις μέρες υψηλή πυρετό με δύσπνοια, θα πρέπει να μεταβεί στο γιατρό, γιατί υπάρχει σοβαρή ένδειξη λοίμωξης του αναπνευστικού. Μπορεί βέβαια να μην είναι απαραίτητα γρίπη, αλλά κάποια άλλη αιτία. Αυτή την περίοδο δίνουμε σε ορισμένες περιπτώσεις και αντιιακά φάρμακα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το