Τοπικά

Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στο 304 ΠΕΒ

Το Σωματείο Διοικητικών και Τεχνικών Υπαλλήλων 304 Π.Ε.Β συμμετέχει στην στάση εργασίας για το ανθυγιεινό επίδομα που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 από τις 11:00π.μ ως την λήξη του ωραρίου.
Κατά την διάρκεια της στάσης εργασίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική πύλη του 304 Π.Ε.Β.

Με ανακοίνωσή του το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων και διεκδικεί τα δίκαια αιτήματα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 π.μ.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:
1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το