Τοπικά

Στα θρανία από Δευτέρα 25.000 μαθητές στη Μαγνησία – Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ο αγιασμός

Με μάσκα και πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αποδεικτικό self test θα γίνει μεθαύριο Δευτέρα η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία για την τέλεση του αγιασμού.
Στους αύλειους χώρους, όπου θα τελεστεί ο αγιασμός, θα βρίσκεται αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι και ουσιαστικά φέτος επαναλαμβάνεται το ίδιο μέτρο.
Η διαφορά από πέρυσι είναι πως φέτος υπάρχουν και οι μαθητές που εμβολιάστηκαν και μπορούν να επιδείξουν το αντίστοιχο πιστοποιητικό.

Ήδη εδώ και μερικές μέρες οι μαθητές προμηθεύονται δωρεάν τα αυτοδιαγνωστικά τεστ από τα φαρμακεία.
Από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης αναφέρεται πως όλα είναι έτοιμα για την έναρξη των μαθημάτων. Οι σχετικές εγκύκλιοι από το υπουργείο παιδείας έχουν σταλεί στα σχολεία και έχουν ληφθεί τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας με αντισηπτικά, την καθαριότητα, τον χωρισμό των διαλειμμάτων.
Στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος αγιασμός της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9.00 π.μ., παρουσία του διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Πολύζου Γεώργιου. Τον αγιασμό θα τελέσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος.

Ο κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «ο αγιασμός τη Δευτέρα θα τελεστεί στον αύλειο χώρο παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς θα βρίσκονται εντός των αιθουσών. Είμαστε έτοιμοι για την έναρξη των μαθημάτων. Τα κενά εκπαιδευτικών είναι πολύ λίγα και ήδη έχουμε ζητήσει από το υπουργείο να καλυφθούν. Άλλωστε φέτος είχαμε τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς αλλά και τις προσλήψεις περίπου 225 αναπληρωτών εκπαιδευτικών».

Μετά την τέλεση του αγιασμού οι μαθητές θα πάρουν τα βιβλία τους, θα ενημερωθούν για το πρόγραμμα, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην ενημέρωση για την υγειονομική προστασία των παιδιών.
Στη Μαγνησία αναμένεται να φοιτήσουν φέτος 25.000 μαθητές. Από αυτούς 13.000 φοιτούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εκ των οποίων 10.300 στα Δημοτικά και 2.700 στα Νηπιαγωγεία.
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο επίσημος αγιασμός τον οποίο θα τελέσει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. κ Ιγνάτιος, θα γίνει, παρουσία του δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπου Σταχτέα, στο 5ο Γυμνάσιο του Βόλου (Κασσαβέτη 3 – Πολυμέρη), τη Δευτέρα 13-9-2021 και ώρα 9.30 π.μ.

Μουσικό σχολείο
Από τον Σύλλογο διδασκόντων, τους υποδιευθυντές και τη διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Βόλου ανακοινώθηκε ότι για τη Δευτέρα, ημέρα του Αγιασμού θα ισχύσουν τα εξής:
– Προσέλευση μαθητών/τριών στις 8. 45-9 π.μ. από τις εισόδους της σχολικής αυλής (από τη μεσαία πόρτα εισέρχεται και αποχωρεί το Λύκειο και από τη μεγαλύτερη είσοδο στη γωνία εισέρχεται και αποχωρεί το Γυμνάσιο).
– Στην είσοδο και στις τάξεις θα γίνει έλεγχος των self tests και των πιστοποιητικών εμβολιασμού.
– Στις 10 θα γίνει ο Αγιασμός και στη συνέχεια τα παιδιά θα πάρουν τα βιβλία τους.
– Η μέρα αυτή είναι πολύ σημαντική για όλους μας, αλλά δυστυχώς δεν επιτρέπεται οι γονείς να βρίσκονται εντός σχολείου (και εντός της αυλής).
– Ευχόμαστε να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά την παιδεία που τους αξίζει.

Στο 3ο ΓΕΛ Βόλου
Ο αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ θα πραγματοποιηθεί τη ΔΕΥΤΕΡΑ 13-9-2021 και ώρα 08.30.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. Παιδείας, προκειμένου να γίνουν δεκτοί στον χώρο του σχολείου, όλοι οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν:
1) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή 2) βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή 3) δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ.

Στο 8ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Βόλου
Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:30 θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός τoυ 8ου Γυμνασίου και του 8ου ΓΕΛ Βόλου για τη νέα σχολική χρονιά 2021-2022, στο προαύλιο των δύο Σχολείων. Η προσέλευση των μαθητών/-τριών ορίζεται στις 09.00 και θα γίνεται με μάσκα και Πιστοποιητικό Εμβολιασμού ή Πιστοποιητικό Νόσησης ή Αποδεικτικό self test, σύμφωνα με τις Εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας.

3ο ΕΠΑΛ Βόλου
Tη Δευτέρα 13-09-2020 οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Βόλου θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 10.00πμ για την τελετή Αγιασμού, οι μεν εμβολιασμένοι με βεβαίωση εμβολιασμού, οι δε ανεμβολίαστοι με πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή self test έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο. Η τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί ώρα 10.45 π.μ. και σύμφωνα με τις οδηγίες στο προαύλιο του σχολείου με αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών οι υπόλοιποι δε μαθητές θα παραμείνουν στις αίθουσες. Θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση κατά τη διάρκεια της ημέρας για τη σωστή χρήση της μάσκας και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται. Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Η τέλεση του αγιασμού από τον μητροπολίτη
Τον αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα τελέσει τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Α. Στις 8.15 π.μ. στο Ελληνογαλλικό Σχολείο Βόλου
Β. Στις 9 π.μ. Επίσημος Αγιασμός Α’ θμιας Εκπαίδευσης στο Δημοτικό Σχολείο Άλλης Μεριάς
Γ. Στις 9.30 π.μ. Επίσημος Αγιασμός Β’θμιας Εκπαίδευσης στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου
Δ. Στις 10.30 π.μ. Στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας»
Σε όλα τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης θα αναγνωστεί, από τους κατά τόπους εφημερίους, το αντίστοιχο μήνυμα του κ. Ιγνατίου προς τους μαθητές για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας
Το 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Ν. Ιωνίας (Φυτόκο) ενημερώνει τους μαθητές του και τους κηδεμόνες τους ότι ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά 2021-22 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ. Η τελετή θα διεξαχθεί στον προαύλειο χώρο του σχολείου με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών του σχολείου και χωρίς την παρουσία γονέων.
Η είσοδος των μαθητών θα γίνεται με την επίδειξη του αποτελέσματος του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές, στα μέσα μεταφοράς, στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου.
Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στις 8.15.
Οι μαθητές της Α’ τάξης με τις τσάντες τους για να παραλάβουν τα βιβλία.
Όλοι οι μαθητές θα αναχωρήσουν από το σχολείο μετά το τέλος της τελετής του Αγιασμού (10.30 περίπου) με λεωφορεία της γραμμής Νο 2.
Από το αστικό ΚΤΕΛ ανακοινώθηκαν τα δρομολόγια της γραμμής Νο 2 που θα εξυπηρετούν τους μαθητές κατά την προσέλευσή τους (προέκταση):
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΕΤΗΡΙΑ 7.37, 7.48 , 7.53 , 7.58.

Παρακαλούμε τους γονείς που θα μεταφέρουν τα παιδιά τους να μην σταθμεύουν στην είσοδο του σχολείου γιατί δυσχεραίνουν τη διέλευση των αστικών λεωφορείων.

Ζέττα Μακρή: Τα σχολεία θα κλείσουν μόνο αν το πουν οι ειδικοί
Μόνο αν το πουν οι ειδικοί θα κλείσουν τα σχολεία τόνισε για άλλη μια φορά η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή. Μπορεί ειδικοί, όπως ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης, να εκφράζουν τη διαφωνία τους ακόμα και για το άμεσο άνοιγμα των σχολείων, αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί παρά μόνο στην προαναφερθείσα περίπτωση.
«Εάν και εφόσον υπάρχει έξαρση, εάν και εφόσον οι ειδικοί το υποδείξουν, προφανώς και τα σχολεία θα έχουν διαφορετικά πρωτόκολλα και ενδεχομένως κλείσιμο. Αλλά με το εάν και εφόσον, εμείς δεν μπορούμε ούτε πολιτική να ασκήσουμε, ούτε μέτρα να υποδείξουμε», τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η κ. Μακρή.
Η Ζέττα Μακρή πρόσθεσε ότι με το άνοιγμα των σχολείων ενδεχομένως θα καταγραφεί αύξηση κρουσμάτων, αλλά θα είναι απότοκο των αυξημένων τεστ και όχι γιατί το σχολείο επιβαρύνει την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και τη δημόσια υγεία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το