Τοπικά

Στα εργαστήρια το μάθημα μετά την πτώση του σοβά στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

Στα εργαστήρια που βρίσκονται στο διδακτήριο του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου δίπλα από το διδακτήριο, όπου έπεσε σοβάς σε αίθουσα του πρώτου ορόφου, θα κάνουν σήμερα μάθημα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας, καθώς και οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Χθες το σχολείο πραγματοποίησε εκδρομή, ώστε να υπάρξει κάποιος χρόνος για να παρθούν αποφάσεις για τις επόμενες μέρες, ενώ παράλληλα ο Δήμος προχώρησε σε εργασίες επισκευής στην αίθουσα, όπου σημειώθηκε το περιστατικό.
Παράλληλα ο Δήμος συνέχισε χθες τις εργασίες αυτοψίας και σε άλλες αίθουσες, ώστε να διαπιστωθεί, αν υφίσταται κίνδυνος πρόκλησης παρόμοιου περιστατικού.

Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη και των διευθυντών των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο συγκρότημα. Η απόφαση που πάρθηκε, ήταν να γίνουν από σήμερα τα μαθήματα στις αίθουσες που βρίσκονται τα εργαστήρια. Σημειώνεται πως το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου που ανεγέρθηκε πριν 35 και πλέον χρόνια, διαθέτει δύο διδακτήρια,το πρώτο με 22 αίθουσες που γίνονται μαθήματα και άλλους βοηθητικούς χώρους και γραφεία καθηγητών, και το δεύτερο με μεγάλες αίθουσες για τα εργαστήρια του 2ου εργαστηριακού κέντρου Νέας Ιωνίας. Συνολικά οι αίθουσες των εργαστηρίων ανέρχονται στις 32. Επομένως χώρος για τη διεξαγωγή των μαθημάτων υπάρχει. Το ζήτημα που εξετάζεται, είναι, πόσο εφικτό είναι να συνεχιστεί η διδασκαλία των μαθημάτων σε αυτούς τους χώρους για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «αποφασίσαμε να διεξαχθούν τα μαθήματα στα εργαστήρια για μια εβδομάδα περίπου, ώστε να υπάρξει ο χρόνος από πλευράς Δήμου για να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες και παρεμβάσεις».
Το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας διαθέτει 380 μαθητές και είναι το μεγαλύτερο ΕΠΑΛ στον Νομό.
Επισημαίνεται πως μεγάλο κομμάτι από σοβά έπεσε το Σαββατοκύριακο από αίθουσα του πρώτου ορόφου. Μάλιστα τα κομμάτια του έπεσαν πάνω στα θρανία, που σημαίνει πως, αν αυτό συνέβαινε εν ώρα μαθημάτων, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο σοβαρά.
Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας κ. Δημήτρης Κόκκινος επισήμανε πως «αναμένουμε σήμερα από τον Δήμο το πόρισμα για όλες τις αίθουσες που εξέτασε συνεργείο μηχανικών. Τα μαθήματα θα γίνουν στα εργαστήρια για όσες μέρες χρειαστεί να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις σε ζημιές που ενδεχομένως εντοπιστούν μέσω του πορίσματος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το