ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εισαγγελέας Εφετών ο Αχιλλέας Ζήσης

Τοπικά

Οριστικά μία ΔΟΥ στο νομό Λάρισας

Τοπικά

Έφυγε από τη ζωή συνταξιούχος αγρότης

Τοπικά

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Ελλάδα

Στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου αγκυροβόλησε το «Μπαρμπαρός»

newego_LARGE_t_1101_54445007_type12713

Στα ανοικτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου αγκυροβόλησε χθες το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Μπαρμπαρός», αναμένοντας οδηγίες, ενώ χθες εκινείτο όλη την μέρα με μικρή ταχύτητα και το απόγευμα είχε εξέλθει της περιοχής που πραγματοποιούσε σεισμικές έρευνες τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, είναι προφανές πως το πλοίο με τόση μεγάλη διάρκεια παρουσίας στη θάλασσα χρειάζεται να ελλιμενιστεί, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, καθώς οι αποφάσεις είναι καθαρά πολιτικές.

Χθες πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η τελευταία σύνοδος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, ενώ την ίδια ώρα, από τα κατεχόμενα μεταδίδεται ότι ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκιούν Ολγκιούν και ο σύμβουλος του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, Γκιουνέρ Ονάρ, μετέβησαν στην Άγκυρα και προχθές είχαν συζητήσει με Τούρκους αξιωματούχους για τις εξελίξεις.

Όπως επίσης μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν και τα όσα διαδραματίζονται στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και για το τι μέλλει γενέσθαι με το σκάφος.

Την ίδια ώρα, από τουρκικής πλευράς προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι ενώ η NAVTEX για το «Μπαρμπαρός» έληξε χθες, «η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εκδώσει δική της με διάρκεια μέχρι την 19η Μαρτίου», εννοώντας την οδηγία προς ναυτιλλομένους που αφορά την πλατφόρμα της ΕΝΙ, που θα αρχίσει ως γνωστό τη νέα γεώτρηση στο «Αμαθούσα».

Όπως είναι γνωστό, την ερχόμενη Τρίτη, ανήμερα των Φώτων, θ΄ αρχίσει η γεώτρηση στο κοίτασμα αυτό και τα νέα αναμένονται τον ερχόμενο Μάρτιο.

Είναι προφανές πως η Λευκωσία προχωρεί στο ενεργειακό πρόγραμμα ανεξαρτήτως των κινήσεων που κάνουν οι Τούρκοι, γεγονός που φαίνεται και από τη νέα γεώτρηση και τις επαφές που πραγματοποιούνται.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το