Παραπολιτικά

Σπιλώνουν ανθρώπους

Ο δήμαρχος Βόλου Α. Μπέος ζήτησε από τη ΔΕΥΑΜΒ τις παραιτήσεις τριών στελεχών, όπως από την προηγούμενη εβδομάδα έχει καταγραφεί και χθες σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι το έπραξε γιατί του απέκρυψαν στοιχεία από εκθέσεις ορκωτών λογιστών ….που όπως αποδείχθηκε δεν υπάρχουν.
Οι εκθέσεις που ζήτησε ο δήμαρχος δεν του κατατέθηκαν γιατί είναι ανύπαρκτες, γιατί δεν έχουν συνταχθεί. Το 2009 ζητήθηκε επανέλεγχος της συγκεκριμένης χρήσης, οπότε σημειώθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της έκθεσης. Στη συνέχεια ζητήθηκε έλεγχος για την ΕΡΓΗΛ και αν δεν έκλεινε η χρήση του 2009, δεν μπορούσαν να συνταχθούν οι εκθέσεις των επόμενων χρόνων. Όλα αυτά εξηγήθηκαν και εγγράφως στη δημοτική αρχή, από τους υπαλλήλους. Το επισημαίνουμε γιατί είναι δικαίωμα του κάθε δημάρχου και της κάθε ηγεσίας να μην επιθυμεί να έχει σε διευθυντικές θέσεις πρόσωπα που δεν εκτιμά για την υπαλληλική τους επάρκεια.
Το να μην επιθυμείς για τον οποιονδήποτε λόγο να συνεργαστείς με συγκεκριμένους υπαλλήλους και να αποφασίζεις μεταβολές στη διοικητική πυραμίδα, είναι αυτονόητο δικαίωμα.
Το να σπιλώνεις όμως υπολήψεις και να κατηγορείς υπαλλήλους για απόκρυψη στοιχείων προκειμένου να καλύψουν καταστάσεις, είναι πολύ σοβαρή κατηγορία που συνιστά ποινικό αδίκημα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το