Κόσμος

Spiegel: Τέταρτη θητεία θα διεκδικήσει η Μέρκελ

epa04789223 German Chancellor Angela Merkel awaits the arrival of the guests of the outreach conference at Elmau Castle in Elmau, Germany, 08 June 2015. Heads of state and government of the seven leading industrialized nations (G7) are scheduled to meet in Elmau Castle, Bavaria, on June 7-8 as the climax of Germany's presidency of the G7.  EPA/PETER KNEFFEL

Υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία της Γερμανίας επιθυμεί να θέσει η Άγκελα Μέρκελ to 2017, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel» που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Ωστόσο, η καγκελάριος θα ανακοινώσει την απόφασή της στις αρχές του επόμενου έτους.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η Καγκελάριος συναντήθηκε πρόσφατα με τον γενικό γραμματέα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Πέτερ Τάουμπερ και τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος Κλάους Σούλερ, προκειμένου να κανονίσει ποιος θα είναι ο υπεύθυνος για την προεκλογική εκστρατεία.
Σύμφωνα με το περιοδικό, δεν θα υπάρξει εξωτερική καμπάνια, αλλά την εκστρατεία θα αναλάβει το Ίδρυμα «Κόνραντ Αντενάουερ».
Το Spiegel αναφέρει ακόμη, ότι πριν από λίγες εβδομάδες η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό της Βαυαρίας και αρχηγό των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της εισηγήθηκε η Ένωση να θέσει ως εκλογικό στόχο την αυτοδυναμία – η Καγκελάριος ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις.
Ασαφές επιπλέον παραμένει, επισημαίνει ο συντάκτης, αν η Μέρκελ θα επιδιώξει υποψηφιότητα για ολόκληρη την επόμενη κοινοβουλευτική θητεία.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το