Επιστήμη, Θ Plus

Σπάνιο ζώο προβληματίζει τους επιστήμονες: Γιατί έφυγε από την περιοχή που ζούσε τα τελευταία 30 χρόνια;

Ένας αδηφάγος εντοπίστηκε αυτή την εβδομάδα από ανθρώπους που ψάρευαν στον ποταμό Κολούμπια κοντά στο Πόρτλαντ, σύμφωνα με το Τμήμα Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον στις ΗΠΑ.

Ήταν η πρώτη επιβεβαιωμένη αναφορά για έναν αδηφάγο στο Όρεγκον εκτός των βουνών Wallowa στο βορειοανατολικό τμήμα της πολιτείας εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι αδηφάγοι μοιάζουν με μικρές αρκούδες με φουντωτή ουρά. Είναι σπάνια και περιλαμβάνονται στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών στο Όρεγκον, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τη Δευτέρα, δύο ψαράδες τράβηξαν φωτογραφίες του ζώου και υπέβαλαν τις πληροφορίες στην Cascadia Wild, μια μη κερδοσκοπική ομάδα διατήρησης της άγριας ζωής που επικεντρώνεται στον εντοπισμό των αδηφάγων, μαζί με το τμήμα. Την Τρίτη, οι ομάδες επαλήθευσαν ότι το ζώο της εικόνας ήταν αδηφάγος και ανακάλυψαν μια σειρά από ίχνη αδηφάγου κοντά στο ποτάμι, ωστόσο δεν βρέθηκαν άλλα σημάδια του ζώου.

«Δεδομένης της γειτνίασης με το Πόρτλαντ, εκπλαγήκαμε πολύ όταν ήρθε αυτή η αναφορά και χαρήκαμε όταν μπορέσαμε να επαληθεύσουμε την παρατήρηση», δήλωσε ο Dave Keiter, περιφερειακός βιολόγος άγριας ζωής του Τμήματος Αλιείας και Άγριας Ζωής του Όρεγκον, σε δελτίο τύπου την Τετάρτη. «Εκτιμούμε πραγματικά τους ανθρώπους που ανέφεραν αυτό το σπάνιο περιστατικό και την Cascadia Wild που μας βοήθησε να επιβεβαιώσουμε την αναφορά και να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες παρακολούθησης», είπε.

Το τμήμα και η Cascadia Wild έχουν εγκαταστήσει μη επεμβατικούς σταθμούς παρακολούθησης στην περιοχή, με την ελπίδα να συλλάβουν περισσότερα στοιχεία αυτού του σπάνιου πλάσματος. Ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν ελπίζουν ότι το ζώο θα κάνει ξανά την εμφάνισή του.

«Είναι πιθανό ότι το ζώο αυτό εξαπλώθηκε, καθώς ο βιότοπος στην περιοχή δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ιστορίας ζωής του αδηφάγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Ο αδηφάγος μπορεί να διανύσει πάνω από 30 μίλια σε μια μέρα, οπότε είναι πιθανό το ζώο να έχει ήδη απομακρυνθεί προ πολλού από το σημείο όπου εντοπίστηκε», αναφέρει επίσης, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο εντοπισμός του ενθουσίασε τους λάτρεις της άγριας ζωής.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ, οι αδηφάγοι βρίσκονται στην Καλιφόρνια, το Κολοράντο, το Αϊντάχο, τη Μοντάνα, τη Νεβάδα, το Όρεγκον, τη Γιούτα, την Ουάσινγκτον και το Γουαϊόμινγκ. Καταγράφει την κατάσταση του ζώου ως «προτεινόμενη απειλούμενη».

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το