Τοπικά

Σπ. Λυκούδης στην e-thessalia.gr: “Επικίνδυνες οι πρόωρες εκλογές”

Spyros Lykoudis

«Οι πρόωρες εκλογές είναι επικίνδυνες, γιατί δεν έχω πεισθεί ότι θα δημιουργήσουν ένα σταθερό πολιτικό σκηνικό, ειδικά αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία και, μάλιστα, σε μια περίοδο που η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές». Αυτό δήλωσε στην e-thessalia.gr ο Σπ. Λυκούδης, επικεφαλής της πολιτικής κίνησης “Μετταρυθμιστές για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη”, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Βόλο προκειμένου να έχει συνάντηση με φίλους του.
Ο κ. Λυκούδης εκτίμησε οτι «είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή» και αναφέρθηκε στους πολιτικούς στόχους των «Μεταρρυθμιστών». “Επιδίωξη μας είναι η ανασύνταξη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου της Κεντροαριστεράς, κάτι που είχαμε θέσει ως στόχο και με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά δεν ευοδώθηκε. Οι δυσκολίες είναι υπαρκτές, καθώς πάρα πολλοί φορείς το επιχειρούν και, βέβαια, δεν λείπουν οι ηγεμονισμοί, οι αρχηγικές φιλοδοξίες και οι πολιτικοί τακτικισμοί. Εμείς θα το προσπαθήσουμε και, αν δεν το πετύχουμε, θα επιχειρήσουμε τη δημιουργία μιας μικρότερης «ομπρέλλας». Αν κερδίσουμε την αποδοχή ενός τμήματος της κοινωνίας, τότε θα πάμε στις κάλπες”, τόνισε.
Σε περίπτωση συγκρότησης του πολιτικού χώρου, ο επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ σε προγραμματική βάση, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα “ρεαλιστικοποιήσει” την πολιτική του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταθέσει αξιόπιστες προτάσεις για το μέλλον. Μπορεί ο χώρος που επιχειρούμε να ενώσουμε εμείς να είναι ασυγκρότητος, αλλά και το ίδιο συμβαίνει και στο χώρο που κινείται ο ΣΥΡΙΖΑ».
Τόνισε, επίσης, ότι η παρούσα Βουλή μπορεί και πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.. Μπορεί να είναι δύσκολο, ανέφερε χαρακτηρισιτκά, αλλά όχι ακατόρθωτο. «Επειδή το Σύνταγμά μας δίνει τη δυνατότητα κήρυξης πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, δεν σημαίνει ότι αυτές θα οδηγήσουν σ’ ένα σταθερό πολιτικό σκηνικό. Δύσκολα θα μπορέσει να σταθεί μία κυβέρνηση χωρίς αυτοδυναμία και, μάλιστα, σε μια περίοδο που η χώρα είναι καταχρεωμένη και συνεχίζει να ζητάει δανεικά».
Ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν αποτελεί πολιτική πρόταση η επιλογή βάσει του σκεπτικού “δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να βαυκαλιζομαστε ας επιλέξουμε ό,τι κάτσει”. «Αυτό μπορεί να ανακουφίζει προσωρινά εκείνον που το λέει, αλλά πολιτική προοπτική δεν υπάρχει», υποστήριξε ο κ. Λυκούδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το