Τοπικά

Σωματεία και σύλλογοι της Μαγνησίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Αυξάνονται τα σωματεία που έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 8: 00 το βράδυ στην πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για τον Σύλλογο Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας, το Συνδικάτο Τροφίμων και ποτών, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Θεσσαλίας, το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ Ν.Μαγνησίας «Αγιος Γεώργιος, ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. -ΤΑΕ Μαγνησίας και ο Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου.

Στην ανακοίνωσή τους τα σωματεία αναφέρουν:

“Οι περιορισμοί, οι απαγορεύσεις και η αναβάθμιση του ρόλου της αστυνομίας, του λιμενικού και της εισαγγελίας, που το νομοσχέδιο περιλαμβάνει, θυμίζουν τις πιο μαύρες εποχές του τόπου μας. Οι διάφορες προβοκατόρικες ενέργειες αξιοποιούνται για να νομιμοποιηθεί ένα καθεστώς φίμωσης κάθε αγώνα, κάθε διεκδίκησης, ακόμα και μια απλή συγκέντρωση εύκολα μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Το νομοσχέδιο έρχεται ως συνέχεια των νόμων της προηγούμενης κυβέρνησης για το χτύπημα της απεργίας και της μετατροπής του αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς σε ιδιώνυμο αδίκημα. Αποτελεί επικίνδυνη ένταξη της πρόσφατης απόφασης της Ε.Ε. που καταγράφει ως κίνδυνο, για την ασφάλειά της, τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Αναγορεύει τον ριζοσπαστισμό ως μορφή βίας ανοίγοντας παράλληλα και τον δρόμο να χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική πράξη.
Έρχεται σε μία περίοδο που πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα του εργαζόμενου λαού, που, σε κάθε κλάδο, η διεκδίκηση και ο αγώνας μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.
Η κυβέρνηση έχει μια επιλογή: Να αποσύρει το νομοσχέδιο.”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το