Κόσμος

Η Σλοβενία πανηγυρίζει για την Μελάνια Τραμπ -Δρόμος θα πάρει το όνομά της

Η Σλοβενία γιορτάζει τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ για χάρη της Μελάνια, με τον πρωθυπουργό της χώρας Μίρο Τσεράρ να μην μπορεί να κρύψει τον ενθουσιασμό του.

Ο κ. Τσεράρ στο συγχαρητήριο μήνυμα του δεν στάθηκε τόσο στον νέο Αμερικανό πρόεδρο αλλά στην σύζυγό του Μελάνια Τραμπ, η οποία γεννήθηκε στην Σλοβενία.

«Αρχικά, αφήστε με να συγχαρώ τον νέο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Φυσικά είμαι πολύ χαρούμενος που η Σλοβενία ήταν μέρος αυτών των εκλογών με την δική μας Μελάνια Τραμπ που έγινε η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος ήδη γνωρίζει πολλά για τη Σλοβενία. Προσμένω σε μία μελλοντική συνεργασία και σε περαιτέρω εξέλιξη της ήδη καλά θεμελιωμένης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της χώρας Μπόρουτ Πάχορ συνεχάρη τον Ντόναλντ Τραμπ και εξέφρασε τη χαρά του που η Πρώτη Κυρία είναι συμπατριώτισσά του.

«Θα προσπαθήσω η φιλία και η συνεργασία μας να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο», σημείωσε μεταξύ άλλων, ελπίζοντας πως οι σχέσεις ΗΠΑ-Σλοβενίας θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο.

Στην γενέτειρα της Μελάνια Τραμπ, στη Σεβνίτσα, οι κάτοικοι γιόρτασαν με σε μπαρ της περιοχής με σαμπάνιες. Ο δήμαρχος της περιοχής Σρέκο Οτσβίρκ, μιλώντας στο Associated Press, δήλωσε πως περιμένει την Πρώτη Κυρία στην πατρίδα της.

Η χαρά των Σλοβένων για το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ ήταν τόση μεγάλη που δεν περιορίστηκε στις σημαίες, με καφετέρια να δημιουργεί γλυκό με το όνομα της Μελάνια Τραμπ, ενώ υπάρχει πρόβλεψη δρόμος να πάρει το όνομά της.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το