Ελλάδα

Σκουρλέτης και Κουρουμπλής «ψηφίζουν» εκλογές άμεσα

κοθροθβλισ

Να ανανεωθεί η εντολή της κυβέρνησης ζητούν με σημερινές δηλώσεις τους δύο υπουργοί της κυβέρνησης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς, όπως είπε, η σημερινή πραγματικότητα έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο διάστημα και δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημοκρατία. «Πρέπει να καταστρώσουμε σχέδιο ανασυγκρότησης πέρα από το μνημόνιο».

Αναφορικά με τις εκλογές, υποστήριξε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό. «Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στην λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο» σχολίασε σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, συμπληρώνοντας ειδικά για τις διαφωνίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της ενοποίησής του και ότι «αν πάμε σε εκλογές θα δούμε πως θα διαμορφωθούν και οι λίστες».

Την ίδια στιγμή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής ξεκαθάρισε πως οι εκλογές είναι η μοναδική λύση που θα πρέπει να προκριθεί για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ “ακόμη κι αν η κυβέρνηση λάβει ψήφο εμπιστοσύνης”.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Κουρουμπλής, τονίζοντας ταυτόχρονα πως «αυτή η διαδικασία πρέπει σε κάθε περίπτωση να οδηγήσει στην ανανέωση της εντολής που έχει η κυβέρνηση από τους πολίτες»

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το