Ελλάδα

Σκουρλέτης: Ανοιχτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα

σαμαράς και τσίπρας

Θετικοί στο ενδεχόμενο μιας συνάντησης Σαμαρά-Τσίπρα δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, διεκρινίζοντας ωστόσο ότι ισχύει το «όχι» σε τριμερή Σαμαρά-Τσίπρα-Βενιζέλου. «Αν ο πρωθυπουργός αισθάνεται την ανάγκη να καλέσει τον Αλέξη Τσιπρα για να συζητήσουν είμαστε ανοιχτοί», είπε στην άτυπη ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι το «ναι» δεν αφορά στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, καθώς τότε «η συνάντηση θα έχει άλλη μορφή. Δεν μπαίνουμε σε λογική τρίμερους συνάντησης» ξεκαθάρισε.

«Μόλις πριν από λίγες μέρες, καταθέσαμε μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δύο αιτήματα προκειμένου να υπάρξει έδαφος ελάχιστης συνεννόησης. Τον προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών και τη διερεύνηση από κοινού ενός οι προσώπου που θα εκλέγει από τη νέα Βουλή ΠτΔ. Δεν έγιναν αποδεκτά», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει περιθώριο ουσιαστικής συνεννόησης στο ζήτημα του χρέους.

Για τα σενάρια που θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να προσκαλεί σε συνάντηση τον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι αν μια τέτοια συνάντηση γίνεται για την αναζήτηση συνενόχων, δεν θα έχει αποτέλεσμα. Αν πρόκειται, είπε, για μια συνάντηση–ενδιάμεσο βήμα προς το συμβούλιο αρχηγών υπό τον Κ. Παπούλια είναι ένα θετικό βήμα.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το