Ελλάδα

Σκληρή κριτική του Κ. Σημίτη στο ΠΑΣΟΚ

simitis

Αρθρο – παρέμβαση για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, δημοσιοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Αφορμή στάθηκε το 10ο συνέδριο του κόμματος, το οποίο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 5,6 και 7 Ιουνίου.

Τίτλος του άρθρου του κ. Σημίτη: «Συνέδριο. Για ποιον σκοπό;».

Στο άρθρο του ο κ. Σημίτης αναρωτιέται αν «έχουν νόημα οι διαδικασίες ρουτίνας, οι γνωστές θέσεις που θα επαναληφθούν».

«Υπάρχουν περιθώρια ανάκαμψης για το ΠΑΣΟΚ; Οι αριθμοί δείχνουν το αντίθετο. Περίπου το 5% των ψήφων στις εκλογές και το 3% περίπου στις σφυγμομετρήσεις είναι αποδείξεις περιθωριοποίησης […]. Τα στελέχη προσπαθούν να αναδειχθούν αλλά μένουν σταθερά στο δεύτερο πλάνο, λίγο πιο σημαντικοί από τους ασήμαντους» αναφέρει.

Ο πρώην πρωθυπουργός τονίζει ότι το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ριζοσπαστικό τρόπο την κατάσταση. «Αν ακολουθήσει την πάγια πρακτική, δηλαδή την κατανομή θέσεων και εξουσιών και τη συνέχιση της ρουτίνας της κομματικής δουλειάς, θα επιταχύνει τη μετατροπή του κόμματος σε μια περιθωριακή ομάδα» υπογραμμίζει.

Τονίζει ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο κίνημα «όλων εκείνων που απαρνούνται την εθνικιστική συντηρητική Δεξιά, την εθνικολαϊκιστική Αριστερά και τις συντεχνιακές και πελατειακές νοοτροπίες των κατεστημένων συμφερόντων».

Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το