Τοπικά

Σκηνικό εγκατάλειψης σε πάρκο της Ν. Ιωνίας – Κατεστραμμένες υποδομές, σκουπίδια, βρωμιά

Τριτοκοσμικές εικόνες με κατεστραμμένες υποδομές, σκουπίδια και χαλασμένα παγκάκια συνθέτουν το σκηνικό σε ένα από τα πλέον κεντρικά πάρκα στη Ν. Ιωνία, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Μαιάνδρου, στη συμβολή της με τη Μαγνησίας, δίπλα ακριβώς από τον παιδικό σταθμό «Αριάδνη» του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ. Την απαράδεκτη κατάσταση στο πάρκο καταγγέλλουν περίοικοι, που καθημερινά βλέπουν τον πνεύμονα πρασίνου της γειτονιάς τους, να μετατρέπεται σε σκουπιδότοπο.
Μετά από παραινέσεις αναγνωστών, η «Θ» βρέθηκε προχθές το πρωί στο πάρκο, επί της οδού Μαιάνδρου και «ξεναγήθηκε» από περιοίκους στις προβληματικές γωνιές του. Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς, είναι η πλήρης εγκατάλειψη στους χώρους πρασίνου, οι οποίοι φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχουν να αποψιλωθούν αρκετό καιρό. «Το γρασίδι έχει φτάσει στα δέκα εκατοστά και κανείς από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου δεν ενδιαφέρεται να το κουρέψει. Παίζουν μικρά παιδιά εδώ πέρα και δεν βλέπουν που πατάνε», ανέφερε χαρακτηριστικά περίοικος.

Απαράδεκτη είναι η εικόνα στη μοναδική βρύση του πάρκου, η οποία δεν λειτουργεί, καθώς πέριξ αυτής ήταν πεταμένα κάθε λογής σκουπίδια, καθώς φαίνεται πως έχει να καθαριστεί μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αλλά και στο υπόλοιπο πάρκο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη, καθώς σε πολλά σημεία του υπάρχουν διαφόρων ειδών απορρίμματα, άδεια γυάλινα μπουκάλια μπύρας, αποτσίγαρα, ακαθαρσίες ζώων, αλλά και αποφάγια.

«Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζει αυτή την εικόνα ένα πάρκο, που βρίσκεται σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Νέας Ιωνίας», επισήμανε περίοικος, που σε καθημερινή βάση είναι η μοναδική του διέξοδος για μια βόλτα και λίγες ώρες χαλάρωσης και δροσιάς.
Το προαναφερόμενο σκηνικό συμπληρώνουν το βγαλμένο από τη θέση του και σκουριασμένο παγκάκι, που «στηρίζεται» στον κορμό δέντρου και η ξεχαρβαλωμένη τσιμεντένια περίφραξη, της οποία έχουν φανεί τα σίδερα.
Να αναφερθεί ότι οι περίοικοι ζητούν πέρα από τον καθαρισμό και ευπρεπισμό του πάρκου, την τοποθέτηση παιδικής χαράς εντός αυτού, προκειμένου να μπορούν να παίζουν τα μικρά παιδιά της γειτονιάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το