Ελλάδα

Έληξε η κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

ÁÈÇÍÁ - ÊÁÔÁËÇØÇ ÓÔÁ ÃÑÁÖÅÉÁ ÔÏÕ ÓÕÑÉÆÁ ÃÉÁ ÔÏÕÓ ÁÐÅÑÃÏÕÓ ÐÅÉÍÁÓ ÊÁÉ ÔÉÓ ÖÕËÁÊÅÓ ÔÕÐÏÕ Ã' (EUROKINISSI/ÁÍÔÙÍÇÓ ÍÉÊÏËÏÐÏÕËÏÓ)

Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, έληξε ειρηνικά η κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου, από ομάδα αντεξουσιαστών.

Περίπου στη μια τα ξημερώματα της Δευτέρας η ομάδα των περίπου 50 αντιεξουσιαστών που είχε καταλάβει τα γραφεία από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής απέσυρε τα πανό που είχε αναρτήσει στην πρόσοψη του κτιρίου και στα οποία αναγράφονταν μερικά από τα αιτήματά τους.

Οι αντιεξουσιαστές με την ενέργεια της κατάληψης των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσαν, μεταξύ άλλων, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, την άμεση απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, καθώς και των συγγενών και φίλων των μελών της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι καταληψίες δεν προχώρησαν σε ζημιές και αποχώρησαν ειρηνικά χωρίς να δημιουργηθεί κανένα επεισόδιο.

«Πολιτικά ακατανόητη» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατάληψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή, αντιεξουσιαστές, στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός χώρος που εδώ και χρόνια έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Όταν η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προωθούσε το τερατούργημα των φυλακών τύπου Γ, το κόμμα μας εναντιώθηκε από την πρώτη στιγμή. Η κυβέρνηση μέσα από τις προγραμματικές της δηλώσεις δεσμεύτηκε για την κατάργησή τους και αυτό θα γίνει άμεσα.

Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει ρυθμίσεις που δίνουν το δικαίωμα σε όσους κρατούμενους πάσχουν από σοβαρές ασθένειες να δώσουν μάχη για τη ζωή τους έξω από τη φυλακή. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εναντιωθεί στους κουκουλονόμους τρομονόμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την ποινικοποίηση οικογενειακών και προσωπικών σχέσεων.

Σήμερα έγινε συμβολική κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ από ομάδα αναρχικών-αντιεξουσιαστών που έρχεται κόντρα σε έναν πολιτικό χώρο που έχει δώσει αγώνες για τα δικαιώματα. Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη ενέργεια είναι το λιγότερο πολιτικά ακατανόητη» αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Π. Λάμπρου, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το