Τοπικά

“Σίριαλ” με τη γεώτρηση για την υδροδότηση του Στεφανοβικείου- Η αντιπολίτευση καταγγέλει “καπετανάτο” του εργολάβου

Αναπάντητα ερωτήματα και έντονο προβληματισμό προκαλεί η στάση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ρήγα Φεραίου σε ότι αφορά την αντιμετώπιση και τον χειρισμό του θέματος της ανόρυξης της γεώτρησης του Στεφανοβικείου. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πάσχος αναφέρει πως από τον Οκτώβριο οπότε και εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την ανόρυξη της υδρευτικής γεώτρησης στη θέση ‘’Εικοσάρια Σαριγκιόλ’’, διαδραματίζεται ένα σήριαλ που τελικά κατέληξε σε μια αμφιβόλου εγκυρότητας πρόταση. Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τον κ. Πάσχο, ο ανάδοχος του έργου μετά από ένα μήνα περίπου από την εγκατάστασή του χωρίς να έχει κανένα πρόβλημα, κι ενώ βρισκόταν γύρω στα 280 μέτρα διάνοιξης της γεώτρησης ,ζήτησε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου με το υπ’ αριθμ΄ 9472|01-11-2017 έγγραφό του να του επιτραπεί να κάνει δοκιμαστική άντληση χωρίς ακόμη να έχει φτάσει στο προβλεπόμενο βάθος της μελέτης που είναι τα 350 μέτρα.

Η Τεχνική Υπηρεσία του απάντησε,ως όφειλε , πως πρέπει να συνεχίσει εκτελώντας την μελέτη κατά γράμμα. Με την παρέλευση 8 ημερών ο ανάδοχος επανήλθε με το υπ αριθμ 9680|08-11-2017 έγγραφό του και πληροφορούσε την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου πως είχε υποστεί ζημιά (έσπασε η μύτη του κοπιδιού στην τρύπα) και πως παρόλο που κατέβαλλε απεγνωσμένες προσπάθειες δεν κατέστη δυνατή η αποκατάσταση της ζημιάς( ‘’ψάρεμα’’ του κοπιδιού). Άρα και δεν μπορούσε να συνεχίσει την ανόρυξη πέραν αυτού του σημείου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να προβεί σε δοκιμαστική άντληση στο σημείο που βρίσκονταν επανερχόμενος έτσι στην αρχική του πρόταση πριν τη ζημιά.

Ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του απαντά και πάλι, ως όφειλε, να προχωρήσει σε ότι αναφέρει η μελέτη και αν δεν μπορεί, να προβεί σε νέα διάνοιξη ,δίπλα στην υπάρχουσα , φτάνοντας στο προβλεπόμενο βάθος των 350 μέτρων ,αυτός με δική του ευθύνη τοποθέτησε σωλήνες και προέβη σε δοκιμαστική άντληση αγνοώντας τις υποδείξεις και της Τεχνικής Υπηρεσίας αλλά και της Επιχείρησης Ύδρευσης.

«Θα περίμενε κανείς μετά από όλα αυτά, να του ζητηθεί από τις επιβλέπουσες αρχές να συμμορφωθεί με τα προβλεπόμενα. Αντ΄αυτού , σε δύο συνεδριάσεις της ΔΕΥΑΡΦ όπου σημειωτέον επανήλθε στην προεδρία ο δήμαρχος κ.Νασίκας, αποφασίσθηκε στην μεν πρώτη να ορισθεί επιτροπή που θα έλεγχε τα ισχυριζόμενα του αναδόχου, στην δεύτερη να επικυρωθούν όσα ισχυρίστηκε ή μη με εξέταση των θέσεων του.

Στην συνεδρίαση της 20-12-2017, η επιτροπή καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία εισηγήθηκαν, ότι τα 50 κυβικά που παρείχε η δοκιμαστική άντληση και μάλιστα σε στάθμη 185 μέτρων και μάλιστα εποχή όπου και δεν λειτουργεί καμία γεώτρηση σε σχέση με τις τρεις χιλιάδες που θα λειτουργούν ακατάπαυστα από τον Μάιο και μετά, είναι αρκετά.

«Επειδή, εμείς ως δημοτική αρχή ήμασταν εκείνοι που υποδείξαμε τη θέση της γεώτρησης, εντάξαμε και εξασφάλισαμε την χρηματοδότηση του έργου, κατασκευάσαμε αγωγό 9χιλιομέτρων περίπου, και δημοπρατήσαμε την υδρευτική γεώτρηση λέμε πως πρέπει να εκτελεστεί απαράβατα η μελέτη στο σύνολό της (βάθος 350 μέτρα) ώστε να λυθεί το πρόβλημα της υδροδότησης του Στεφανοβικείου για τις επόμενες δεκαετίες. Επειδή η δημοτική αρχή το μόνο που κάνει ήταν να νοικιάσει μια γεώτρηση ενός δικού της δημοτικού συμβούλου που σε τελική ανάλυση κι αυτόν κορόιδεψε αφήνοντάς τον με οφειλές άνω των 60.000 ευρώ, την καλούμε την ύστατη ώρα να μην λοξοδρομεί ούτε βήμα από την αρχική μελέτη γιατί στο μέλλον μπορεί να μας κοστίσει πολύ ακριβά», αναφέρει.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το