Ελλάδα

Συναντήσεις με την κυβέρνηση ζητά η Ένωση Περιφερειαρχών

ενπε

Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και υπουργούς της κυβέρνησης ζητά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος για την επίλυση μία σειράς θεμάτων που απασχολούν και τις 13 περιφέρειες. Ειδικότερα το νέο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ που σήμερα συγκροτήθηκε σε σώμα, αποφάσισε ομόφωνα στην πρώτη του συνεδρίαση να ζητήσει αυτές τις συναντήσεις καθώς υπάρχουν προβλήματα στη διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ), στη  μεταφορά των μαθητών και στο διατροφικό επίδομα των νεφροπαθών.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι η ΕΝΠΕ είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε αλλαγή του σημερινού διαχειριστικού μοντέλου που αφορά το νέο ΕΣΠΑ, που θα οδηγήσει στην μη εύρυθμη, γρήγορη και αποτελεσματική για την οικονομία και την κοινωνία υλοποίηση του προγράμματος, ενώ επισημάνθηκε η ταχύτητα με την οποία πρέπει  να κινηθούν Υπουργεία στην τελική κατάρτιση των Τομεακών Προγραμμάτων.

Τέλος, αποφασίστηκε να ζητηθεί και επισήμως από το Υπουργείο Εσωτερικών να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και των διατροφικών επιδομάτων των νεφροπαθών μετά την πρόσφατη έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για οριζόντια περικοπή της χρηματοδότησή τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το