Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα-Πούτιν: Εκτός συζήτησης το ενδεχόμενο ρωσικής βοήθειας

Τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας και η υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που θα διέρχεται από ελληνικό έδαφος, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμήρ Πούτιν, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης. Την ατζέντα της συνάντησης ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, ενώ παράλληλα έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής των ρωσικών σιδηροδρόμων.

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας «είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα» παρατήρησε ο κ. Ουσακόφ, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για την επικείμενη συνάντηση. «Θα συζητηθεί -και ο Έλληνας (σ.σ. πρωθυπουργός), μου φαίνεται ότι αναμφίβολα θα ενημερώσει την ηγεσία μας για τις περιπέτειες στις σχέσεις με τη Γερμανία, την ηγεσία της ΕΕ, όλα αυτά είναι τώρα επίκαιρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ.

Σε ερώτηση εάν η Ρωσία θα παράσχει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο κ. Ουσακόφ επισήμανε ότι στη συνάντηση Πούτιν-Τσίπρα, που θα γίνει στο περιθώριο του φόρουμ, «διάφορα ζητήματα θα συζητηθούν». «Στο βαθμό που οι σχέσεις μας με την Ελλάδα είναι παραδοσιακά θετικές, εποικοδομητικές και φιλικές, νομίζω ότι υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα θα διεξαχθεί η συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα», πρόσθεσε ο κ. Ουσακόφ, άλλοτε πρέσβης της Ρωσίας στις ΗΠΑ.

Κεντρικό θέμα στις διαβουλεύσεις των ηγετών Ελλάδας και Ρωσίας, την Παρασκευή 19 του μηνός, θα είναι ο καλούμενος στη Ρωσία Turkish Stream, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Ουσακόφ.

«Ο Πρόεδρός μας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, θα συζητηθούν η πορεία της υλοποίησης των συμφωνιών, που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα, διάφορες πλευρές των διμερών εμπορικών-οικονομικών σχέσεων, η πορεία της υλοποίησης των κοινών έργων υποδομής στον τομέα της μεταφοράς φυσικού αερίου, μεταξύ άλλων και ζητήματα, που σχετίζονται με τον Turkish Stream», είπε ο Ουσακόφ.

Μάλιστα σε αντίθεση με το γεγονός ότι στην Αγία Πετρούπολη δεν προβλέπεται να υπογραφούν οποιεσδήποτε παρόμοιες συμφωνίες με την τουρκική ηγεσία, «το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Τσίπρα) και δεν αποκλείεται κάποιου είδους συμφωνίες να υπογραφούν».

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν θα υπάρξουν συμφωνίες με την τουρκική πλευρά για το θέμα του αγωγού, ο κ. Ουσακόφ παρατήρησε με νόημα: «Το ζήτημα αυτό συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη συνάντηση (σ.σ. του Βλ. Πούτιν) με τον πρόεδρο Ερντογάν, το Σάββατο, και τώρα αναμένουμε ορισμένα μηνύματα από την πλευρά των Τούρκων εταίρων μας».

Συνάντηση με τον επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Βλαντίμιρ Γιακούνιν, θα έχει στο περιθώριο του Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με δήλωση του ιδίου στο ρωσικό ξενόγλωσσο πρακτορείο Sputnik.

Με την ευκαιρία, το ρωσικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι αναφέρεται στην ιστορία της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς και της επισκευαστικής εταιρείας ROSCO και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, για τα οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της η ρωσική πλευρά.

Πηγή:ethnos.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανθεκτική κλεμπσιέλλα στα νοσοκομεία – Ήρθε και παραμένει

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος κλεμπσιέλλας, ανθεκτικό σε τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε 15 Ελληνικά νοσοκομεία…

24 Νοεμβρίου 2023

Προσφορές 1+1: Γλιτώνουν τελικά λεφτά οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ;

Οι προσφορές 1+1 αποτελούν έναν τρόπο ώστε οι καταναλωτές να γλιτώσουν λεφτά και να αγοράσουν…

24 Νοεμβρίου 2023

Η ώρα των απολογιών στη δίκη για το Μάτι – «Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο…

24 Νοεμβρίου 2023

Χωρίς νερό οι Αλυκές λόγω βλάβης

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Λόγω σοβαρής βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, διακόπτεται η υδροδότηση…

24 Νοεμβρίου 2023

Εισαγγελική έρευνα για ευθύνες αστυνομικών στην υπόθεση του «δράκου» των Εξαρχείων

Ποινικές ευθύνες των αστυνομικών οργάνων που ουδέποτε ενημέρωσαν την Εισαγγελία Εφετών ότι ο 23χρονος Σύριος…

24 Νοεμβρίου 2023