Κατηγορίες: Ελλάδα

Συνάντηση Τσίπρα – Δούρου την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου

Το ζήτημα των ταμειακών διαθεσίμων στους ΟΤΑ θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με την περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, που θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη στις 13:00. Παράλληλα, όμως, το ταξίδι της κυρίας Δούρου στις ΗΠΑ, οι επαφές που είχε και οι δυνατότητες που ανοίγονται για δράσεις με αναπτυξιακό χαρακτήρα στην Αττική θα αποτελέσουν αντικείμενο της συνάντησης.
Η περιφερειάρχης Αττικής δεν είχε παραστεί στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) σχετικά με τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ στην Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της απουσίας της στο εξωτερικό. Την εκπροσώπησε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών κυρία Ερμίνα Κυπριανίδου.
Ήδη με απόφαση της πλειοψηφίας του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα συνδράμει στην εθνική προσπάθεια. Άλλωστε, από τις αρχές Μαρτίου, πριν από την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), η Περιφέρεια Αττικής αποφάσισε τη μεταφορά μέρους των ταμειακών διαθεσίμων της, ύψους 83 εκατ. ευρώ, στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Αναμένεται πάντως ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό η κυρία Δούρου θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε στην Ουόσιγκτον, στη Νέα Υόρκη και σε σημαντικά εκπαιδευτικά κέντρα των ΗΠΑ. Επίσης, θα υπάρξει συζήτηση για τις αναπτυξιακές δυνατότητες στην Αττική, με επίκεντρο την καινοτομία, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, κυρίως τη νεανική.
Πηγή:tovima.gr
Share

Πρόσφατα άρθρα

Μήνυμα Ισραήλ στη Χάγη: Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε

Ο Μπένι Γκαντς, μέλος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ, δήλωσε ότι το Ισραήλ θα…

24 Μαΐου 2024

Χαλκίδα: «Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» φώναζε μία εκ των κατηγορουμένων εφοριακών μετά την απολογία της

«Θάψτε με, θέλω να πεθάνω» φώναξε μια εκ των κατηγορουμένων εφοριακών στη Χαλκίδα, μετά την…

24 Μαΐου 2024

Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα – Μάθε πού ψηφίζεις

Στη διάθεση των πολιτών βρίσκονται πλέον τα επικαιροποιημένα στοιχεία της ψηφιακής πλατφόρμας του υπουργείου Εσωτερικών με το πού ψηφίζουν…

24 Μαΐου 2024

Σοκ από τον θάνατο 46χρονου στη Ν.Ιωνία

Σοκ από τον θάνατο 46χρονου επιχειρηματία στη Ν.Ιωνία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 46χρονος…

24 Μαΐου 2024

Σον Κίνγκστον: Συνελήφθη για κλοπή τηλεόρασης

Συνελήφθη στην Καλιφόρνια ο γνωστός Αμερικανός ράπερ, Σον Κίνγκστον, λίγες ώρες μετά την έφοδο της…

24 Μαΐου 2024

Δήμος Νοτίου Πηλίου: Ενάντια στη δημιουργία αιολικών πάρκων στο Πήλιο

Το Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών Φορέων Κεραμιδίου-Κερασιάς και Καναλίων ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών…

24 Μαΐου 2024