Ελλάδα

Χαλκίδα: Εισπράξεις των εκβιασμών, supermarket και… διακοπές – Όλο το τεφτέρι της προϊσταμένης της ΔΟΥ

Έγραφε τα καθημερινά της έξοδα. Σημείωνε τις οφειλόμενες συνδρομές για τα φροντιστήρια των παιδιών και τα χρήματα που θα έπρεπε να δαπανηθούν στο Super Market. Υπολόγιζε το κόστος των ρούχων που σκόπευε να αγοράσει αλλά και τα έξοδα επικείμενων διακοπών σημειώνοντας με λεπτομέρειες την αξία των διοδίων, των ποτών, της διαμονής και των καυσίμων. Και στις πίσω σελίδες, παρέα με κάτι στίχους του τραγουδιού Suicidal, κρατούσε τις σημειώσεις από τα χρήματα που εισέπραττε το κύκλωμα από επιχειρηματίες έπειτα από εκβιασμούς.

Ο λόγος για το περίφημο ημερολόγιο που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., φέρεται να ανήκει στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας και στο οποίο διατηρούσε ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα μελών της οργάνωσης, επιχειρηματιών-στόχων και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από την αντίστοιχη ημερομηνία. Τα ονόματα πολλά και διάφορα, ενώ τα ποσά που είναι γραμμένα δίπλα κυμαίνονται από 250 έως 11.000 ευρώ με ημερομηνίες από 4-11-2020 έως και τον Μάιο του 2024.

Το protothema.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει ολόκληρο το ημερολόγιο της βασικής κατηγορουμένης το οποίο, όπως προκύπτει από μία γρήγορη ανάγνωση, θα μπορούσε να πει κανείς πως λειτουργούσε ως «καθρέπτης» της καθημερινότητάς της.

Σε αυτό κρατούσε σημειώσεις για μαθήματα των παιδιών, για τα βασικά της έξοδα (supermarket, κέντρα ξένων γλωσσών, καύσιμα, τσιγάρα, κα.), αλλά και για έξοδα που θα προέκυπταν από επικείμενες διακοπές.

Παράλληλα σε μία από τις σελίδες είχε γράψει τους παρακάτω στίχους του τραγουδιού Suicidal.

«You taught a lesson to me that I had to learn
And I’m so sorry ’cause you let our bridges burn
I said, “I loved you” and I wish I never did
I swear to God, I swear to God, you stupid bitch»

Το μεγαλύτερο όμως μέρος του ημερολογίου ήταν κατειλημμένο από ονόματα μελών της οργάνωσης, εκβιαζόμενων επιχειρηματιών και χρηματικών ποσών συνοδευόμενων από σχετικές ημερομηνίες. Οι σελίδες που ακολουθούν είναι ενδεικτικές.

Δείτε ολόκληρο το ημερολόγιο:

 

Τα ντοκουμέντα που «πρόδωσαν» τη δράση τους

Την ίδια ώρα, ντοκουμέντα από την έρευνα των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησαν στο ξήλωμα του κυκλώματος παρουσίασε το protothema.gr.

Σε βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνεται η στιγμή που ένας από τους επιχειρηματίες που κατήγγειλε τη δράση της οργάνωσης βγαίνει από την Εφορία αφού είχε μπει κρατώντας έναν λευκό φάκελο, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια περιείχε 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί ρώτησαν σχετικά τον εν λόγω άνδρα ο οποίος αποκάλυψε ότι παρέδωσε στην Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης από υπαλλήλους της εφορίας για βλάβη της επιχείρησής του.

Μάλιστα ανέφερε ότι το είχε ξανακάνει και στις 17 Μαΐου 2024, ενεργώντας υπό τις υποδείξεις της προϊσταμένης.

 

Παράλληλα, σε δύο φωτογραφίες ντοκουμέντο αποτυπώνεται η στιγμή που ένα από τα μέλη της ομάδας, η διεκπεραιώτρια, βγαίνει από την εφορία κρατώντας έναν φάκελο τον οποίο, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, της είχε παραδώσει η προϊσταμένη και περιείχε χρήματα που έδωσε κάποιος επιχειρηματίας.

Πηγή: protothema.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Φρανσουάζ Αρντί: Η Γαλλία θρηνεί για την απώλεια της εμβληματικής τραγουδίστριας

"Τεράστια θλίψη", "μοναδική φωνή", "θρύλος του γαλλικού τραγουδιού": η Γαλλία θρηνεί σήμερα την απώλεια της…

12 Ιουνίου 2024

Κέβιν Τζόνας: Αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος

Ο Κέβιν Τζονας αιφνιδίασε τους διαδικτυακούς του φίλους, με την αποκάλυψη που έκανε για την…

12 Ιουνίου 2024

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας για τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας αναφέρει πως μετά από καταγγελία συναδέλφων, διαπίστωσε ότι δεν τηρήθηκαν…

12 Ιουνίου 2024

90χρονη γιαγιά παγίδευσε επίδοξο απατεώνα

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ντετέκτιβ θα ζήλευαν την ψυχραιμία μιας γριούλας από την Πάτρα…

12 Ιουνίου 2024

Ημερίδα παρουσίασης καλών πρακτικών για εκπαιδευτικούς της Αγγλικής Γλώσσας

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Μαγνησίας και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Αγγλικών, κυρία Σωτήρχου Παναγιώτα, θα…

12 Ιουνίου 2024

To ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ -Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών αναφέρει: "Η…

12 Ιουνίου 2024