Τοπικά

Συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης και από τους εμποροϋπαλλήλους Βόλου – Ν. Ιωνίας

ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΗΛΛΟΙ

Ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την ερχόμενη Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, όπως και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας, επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση:

Η σφοδρή επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα από τις πολιτικές των μνημονίων, συνεχίζεται αμείωτη.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ τις επόμενες μέρες είναι έτοιμη να περάσει το πιο σκληρό και άδικο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις μας. Θα είναι ένα νομοσχέδιο «λαιμητόμος» για όσα ασφαλιστικά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.
Οι συντάξεις μας θα πετσοκοπούν δραστικά και θα μετατραπούν σε επιδόματα φτώχειας. Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και ο χρόνος ασφάλισης θα αυξηθούν με βάση το «προσδόκιμο ζωής», ενώ τα ποσοστά αναπλήρωσης θα μειωθούν σε τέτοιο βαθμό ώστε να μειωθεί δραματικά το ύψος της κύριας και επικουρικής σύνταξης. Η δημόσια κοινωνική ασφάλιση σχεδόν θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί ουσιαστικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες και για όποιον έχει χρήματα για να ασφαλιστεί σε αυτές.
Στο μέλλον κανένας εργαζόμενος, δηλαδή τα ίδια μας παιδιά μας, δεν θα μπορούν να συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις πλήρους συνταξιοδότησης!
Ταυτόχρονα, ένας ακόμα προϋπολογισμός σκληρής λιτότητας, περικοπής κοινωνικών δαπανών και φορολεηλασίας πρόκειται να ψηφιστεί, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των δανειστών.
Ακόμα και με πρόσχημα την ανάγκη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών «απελευθερώνεται» η προστασία της πρώτης κατοικίας και υπάρχει ο κίνδυνος τα δάνειά μας να εκχωρηθούν ξαφνικά στους διεθνείς κερδοσκοπικούς οίκους για να τα εισπράξουν.

Τα όρια αντοχής μας έχουν εξαντληθεί προ πολλού.

•Κλιμακώνουμε τον αγώνα για να αποτρέψουμε το έγκλημα που σχεδιάζουν, εις βάρος της Κοινωνικής Ασφάλισης και των Συντάξεων.
•Λέμε ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις και στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
•Λέμε αποφασιστικά ΟΧΙ στη Λιτότητα, την Ύφεση, την Ανεργία και τη Φτώχεια.
•Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το