Πολιτισμός

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης του Αλ. Ψυχούλη «Το μποστάνι που έθρεφε τον Γερμανικό Ρομαντισμό»

Σήμερα Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 7.30 μ.μ., εγκαινιάζεται στον Χώρο Τέχνης «δ.» έκθεση έργων του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Το μποστάνι που έθρεφε τον Γερμανικό Ρομαντισμό».
Η ατομική έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στην γκαλερί «δ.» συγκεντρώνει τη διαχρονική ματιά του καλλιτέχνη προς την έννοια της «καλλιέργειας». Καλλιέργεια της γης, καλλιέργεια της γλώσσας, καλλιέργεια της γνώσης και του ψυχικού μας κόσμου. Ερασιτέχνης αγρότης ο ίδιος, μεταφέρει την εμπειρία του από τη «βάναυση» γοητεία της καλλιέργειας στη δημιουργική διαδικασία επινοώντας μια κυκλική μεθοδολογία αγροτικού τύπου: Καθάρισμα, όργωμα, φύτευση, πότισμα, σκάλισμα, κλάδεμα, συγκομιδή, καθάρισμα.
Η έκθεση συγκεντρώνει ζωγραφικά έργα μεγάλων κυρίως διαστάσεων από διαφορετικές χρονικές περιόδους του καλλιτέχνη – ακρυλικά σε καμβά ή δερματίνη, τεχνικές της χαρακτικής σε πλεξιγκλάς, στυλό διαρκείας σε χαρτί.

Αυτές οι διαφορετικές τεχνικές συνδέονται υποδόρια από ένα ενιαίο αφήγημα που μελετά τις καλλιέργειες μιλώντας στην ουσία για τον χρόνο. Τον βιολογικό χρόνο, τον προσωπικό χρόνο και ρυθμό που συνήθως δεν συμπίπτει με την ταχύτητα της τρέχουσας παραγωγικής και καταναλωτικής πραγματικότητας.
Ο Αλέξανδρος Ψυχούλης γεννήθηκε στον Βόλο το 1966. Το 1993 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Σήμερα είναι καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και
διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, «Μεταβιομηχανικός Σχεδιασμός» του ίδιου Τμήματος.
Η έκθεση του Αλέξανδρου Ψυχούλη στον Βόλο στον Χώρο Τέχνης «δ.» θα διαρκέσει μέχρι την 30ή Νοεμβρίου και λειτουργεί Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 και 18.30 – 21.00, Σάββατο 11.00 – 14.30. Κυριακή και Δευτέρα κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το