Τοπικά

Σήμερα προσλήφθηκαν οι καθαρίστριες για τα σχολεία στον Βόλο – “Θράσος” καταλογίζει στον Δήμο ο Ι. Αποστολάκης

«Το θράσος τους είναι απύθμενο, όπως και η ανικανότητά τους», δηλώνει ο Ιάσονας Αποστολάκης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Μαζί για τον Βόλο, καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή που δηλώνει πανέτοιμη για τη λειτουργία των σχολείων αλλά ακόμα δεν έχει τοποθετήσει τις καθαρίστριες που προσλήφθηκαν σήμερα. Η Αντιδήμαρχος Παιδείας της Δημ. Αρχής δήλωσε ότι όλα θα είναι έτοιμα για το άνοιγμα των σχολείων, αναφερόμενη και στην καθαριότητα.

«Η δήλωση έγινε πρωί Πέμπτης 10/9 και τα σχολεία ανοίγουν Δευτέρα 14/9, ενώ μεσολαβεί Σαββατοκύριακο. Ποια είναι η αλήθεια: Οι 143 σχολικές καθαρίστριες δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί στα σχολεία…. Η Δημοτική  Αρχή αντί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την πρόσληψή τους, κατέληξε να αναρτήσει τους οριστικούς πίνακες κατάταξης  σήμερα  Πέμπτη, στις 15:03 και να στείλει προσωπικά μηνύματα στις προσλαμβανόμενες στις 15:25 για να μεταβούν στις υπηρεσίες του Δήμου ώστε να υπογράψουν τη σύμβαση εντός των επόμενων ωρών. Αυτή είναι η ετοιμότητα. Επίσης, ας μας εξηγήσουν αυτοί που κόπτονται για την υγεία παιδιών, δασκάλων και καθηγητών πως μπορεί μια καθαρίστρια μερικής απασχόλησης, 3 ωρών, να καθαρίσει ένα σχολικό συγκρότημα που αποτελείται από μέχρι και 9 αίθουσες, γραφεία, τουαλέτες μαθητών(αγοριών-κοριτσιών) και εκπαιδευτικών συν τους προαύλιους χώρους; Γι αυτήν την εργασιακή εκμετάλλευση, που δεν διασφαλίζει την ποιότητα της καθαριότητας εν μέσω πανδημίας, δεν είχε να πει κάτι η Δημ. Αρχή στον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο ή μήπως και του το πρότειναν;

Οι πολίτες του Βόλου, που κατηγορούσε ο Δήμαρχος την περίοδο της καραντίνας οτι συνωστίζονταν, αντιλαμβανόμενοι την σοβαρότητα της κατάστασης τήρησαν τα μέτρα, ο ίδιος τι έκανε από τον θεσμικό του ρόλο; ούτε την καθαριότητα των σχολείων εν μέσω πανδημίας δεν μπορεί να διασφαλίσει»

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το