Τοπικά

Σήμερα η τέταρτη συνάντηση στην «Ακαδημία Γονέων»

Συνεχίζεται η «Ακαδημία Γονέων» σήμερα Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, ώρα 16.00 – 18.00, με την τέταρτη συνάντηση με θέμα «Καλλιεργώντας στο παιδί μου την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση ότι αξίζει» και ομιλήτρια την κ. Γιάννα Καλώτα, ψυχολόγο – ψυχοθεραπεύτρια.
Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας αποφάσισε τη συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων».

Για το σχολικό έτος 2019-20 διεξάγεται για δεύτερη φορά στον Βόλο η «Σχολή Γονέων Βόλου». Η «Σχολή Γονέων Βόλου», καθώς και οι άλλες Σχολές Γονέων, στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία», τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ), το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας», το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA και τη «Μαγνήτων Κιβωτό για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βόλου, καθώς και της διεύθυνσης και του προσωπικού του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο.

Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στον Βόλο έχει ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, περιφερειακός συντονιστής Εκπαίδευσης (ΠΕ86), και ο Αντώνης Πλαγεράς, σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κ.Ε.Σ.Υ. Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
«Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη διεύθυνση και το προσωπικό του πολιτιστικού ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Βόλο, για τη συνεργασία και την υποστήριξη, κατά την υλοποίηση των δράσεων. Επίσης παρακαλούμε τους διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, καθώς και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, ώστε αυτή η νέα δράση που συνδιοργανώνεται από το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς, να αποτελέσει μια πρόταση για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σε κρίσιμα ζητήματα συμπεριφοράς και υγείας των εφήβων» αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Οι ενδιαφερόμενοι που δεν έχουν παρακολουθήσει προηγούμενη συνάντηση, μπορούν να στείλουν τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] Η συμμετοχή όσων ακόμη επιθυμούν είναι ελεύθερη και μπορεί να γίνει και την ημέρα της εκδήλωσης.
Χώρος: Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα, διεύθυνση: Νότια Πύλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το