Τοπικά

Συλλαλητήριο από το ΠΑΜΕ για τη σίτιση των φοιτητών

sitisi foititon

Συλλαλητήριο για το θέμα της σίτισης των φοιτητών διοργανώνει το ΠΑΜΕ, αύριο Σάββατο 4 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ., στην πλατεία Πανεπιστημίου. Σημειώνεται ότι με πρωτοβουλία της Γραμματείας Βόλου του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησαν προχθές κινητοποίηση στην πρυτανεία.
Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της Γραμματείας, «από Τετάρτη 1η Οκτωβρίου η σίτιση καταργήθηκε για όσους δικαιούνταν δωρεάν ένα πιάτο φαί και μπήκαν νέα κριτήρια με βάση τα οποία επαναπροσδιορίστηκε ο αριθμός των φοιτητών που μπορούν να τρώνε στη λέσχη δωρεάν. Τα κριτήρια αφορούν ειδικές κατηγορίες όπως πολύτεκνους, τρίτεκνους κ.α και ο αριθμός των φοιτητών που θα τρώνε δωρεάν μειώνεται στους 344 σε όλο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλος: 239, Λάρισα: 38, Τρίκαλα: 23, Καρδίτσα: 16, Λαμία: 28 ).
Οι πρυτανικές αρχές μπροστά στα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για δωρεάν σίτιση χωρίς όρους και προϋποθέσεις ώστε να μπορούμε να σπουδάζουμε απρόσκοπτα στάθηκαν για ακόμη μια φορά απέναντι από τους φοιτητές και τις ανάγκες τους. Δεν είναι μόνο θέμα πρόθεσης εκ μέρους των πρυτανικών αρχών. Έχουν υπογράψει το Νέο Οργανισμό που κατεύθυνση του είναι να μπουν εργολαβίες στο Πανεπιστήμιο. Και για να συγκαλύψουν αυτό τους το κομπρεμί με την εργολαβία πάνε να “φορτώσουν” στους φοιτητές μερίδιο ευθύνης. Με ποιόν τρόπο; Με το επιχείρημα ότι ενώ προσφέρονται μερίδες μένουν αναξιοποίητες από τους φοιτητές. Η πραγματική όμως αιτία του προβλήματος είναι ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και ετοιμάζουν Πανεπιστήμια ΑΕ βλέποντας τους φοιτητές ως κόστος».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το