Ελλάδα

Σέρρες: «Μπλόκο» σε 30 τόνους λαθραίου μείγματος καυσίμου

Εξιχνιάστηκε πλήρως από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Σερρών η υπόθεση εισαγωγής 30 τόνων λαθραίου υγρού που είχε κατασχεθεί τον περασμένο Ιανουάριο και διαπιστώθηκε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως παράνομο καύσιμο κινητήρων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Προμαχώνα που είχαν κάνει έλεγχο στο φορτηγό με ρυμουλκούμενο που οδηγούσε ένας 49χρονος Βούλγαρος, είχαν βρει στις 32 δεξαμενές του ένα υγρό μείγμα άγνωστης σύνθεσης, το οποίο περιγραφόταν ως διαλυτικό και αραιωτικό υγρό για την αφαίρεση χρωμάτων. Όμως, από τη χημική εξέταση διαπιστώθηκε ότι ήταν παράνομο καύσιμο που αποτελούνταν από μείγμα αιθυλικής αλκοόλης και βενζίνης.

Μετά την κατάσχεση του φορτίου, ξεκίνησε προανάκριση από την οποία εξακριβώθηκε ότι οι 30 τόνοι και 320 λίτρα του μείγματος που υπήρχαν στις δεξαμενές προορίζονταν για την επιχείρηση ενός 77χρονου Βούλγαρου και τη μεταφορά είχε αναλάβει η επιχείρηση μεταφορών ενός 46χρονου ομοεθνούς του με έδρα τη Βουλγαρία. Σε βάρος τους και σε βάρος του οδηγού σχηματίστηκε δικογραφία για λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το