Αθλητισμός

Σέντρα στις 28 Οκτωβρίου στο φετινό Κύπελλο Ελλάδος στο ποδόσφαιρο

Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να εγκριθεί η προκήρυξη για το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2020-2021 από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.
Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να ξεκινήσει στις 28 Οκτωβρίου με ερασιτεχνικές ομάδες και θα ολοκληρωθεί στις 22 Μάϊου.

Στην 1η φάση Θα λάβουν μέρος οι 53 Κυπελλούχοι των Ε.Π.Σ., μεταξύ αυτών και ο Α.Σ. Αγχίαλος Φθιώτιδες/Θήβες. Μετά από κλήρωση θα προκριθεί μία ομάδα άνευ αγώνα στην επόμενη φάση και οι υπόλοιπες 52, αφού κατανεμηθούν σε έξι ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια θα δημιουργήσουν 26 ζευγάρια, από τα οποία μετά από μονούς αγώνες αποκλεισμού θα προκύψουν 26 νικήτριες ομάδες, οι οποίες μαζί με τη μία ομάδα που θα προκριθεί άνευ αγώνα θα συμμετάσχει στην επόμενη Φάση. Συνεπώς το σύνολο των ομάδων που θα προκριθούν για την 2η φάση θα είναι 27.

Στη 2η φάση θα συμμετέχουν οι 26 νικήτριες ομάδες από την 1η φάση και η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα. Μετά από κλήρωση θα προκριθεί στην επόμενη φάση άνευ αγώνα μια ομάδα. Οι 26 ομάδες θα κατανεμηθούν σε τέσσερις ζώνες με γεωγραφικά κριτήρια. Θα σχηματιστούν 13 ζευγάρια, και θα προκύψουν 13 νικήτριες ομάδες μετά από μονούς αγώνες οι οποίες μαζί με την μια ομάδα άνευ αγώνα θα προκριθούν στην επόμενη φάση.

Στην 3η φάση θα συμμετέχουν οι 13 νικήτριες ομάδες της 2ης φάσης και η μια ομάδα άνευ αγώνα. Συμμετέχουν και 29 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Σχηματίζονται δύο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αποτελείται από τις 14 ερασιτεχνικές ομάδες που προκρίθηκαν από την 2η φάση και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας αποτελείται από τις 19 ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 14 ζευγάρια. Προκρίνονται 14 ομάδες
Από το 2ο γκρουπ δυναμικότητος παραμένουν πέντε ομάδες και διεξάγεται εκ νέου κλήρωση από την οποία προκύπτουν δύο ζευγάρια. Προκρίνονται δύο ομάδες. Η μία που παραμένει μετά την κλήρωση προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Συνολικά θα προκριθούν 17 ομάδες. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ). Οι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν πρώτες.

Στην 4η φάση συμμετέχουν οι 17 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση και οι 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Σύνολο ομάδων 29. Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, αποτελείται από τις 17 ομάδες που προκρίθηκαν από την 3η φάση και το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, από τις 12 ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2. Μετά από κλήρωση δημιουργούνται 12 ζευγάρια. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ). Προκρίνονται 12 ομάδες.
Μετά την διαδικασία κλήρωσης παραμένουν στην κληρωτίδα πέντε ομάδες και διεξάγεται εκ νέου κλήρωση από την οποία προκύπτουν δύο ζευγάρια. Οι δύο αγώνες μεταξύ των τεσσάρων ομάδων που προέκυψαν από την δεύτερη κλήρωση θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που κληρώθηκαν πρώτες.
Προκρίνονται δύο ομάδες. Η μία ομάδα που παραμένει στην κληρωτίδα προκρίνεται στην επόμενη φάση άνευ αγώνα. Προκρίνεται μία ομάδα. Συνολικά θα προκριθούν 15 ομάδες.

Στην 5η φάση συμμετέχουν οι 14 νικήτριες ομάδες της 4ης φάσης, η μια ομάδα που προκρίθηκε άνευ αγώνα και οι 11 ομάδες της Σούπερ Λιγκ (εξαιρούνται οι ομάδες ΑΕΚ-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ ). Σχηματίζονται δυο γκρουπ δυναμικότητας. Το πρώτο γκρουπ, αποτελείται από τις 15 ομάδες που προκρίθηκαν από την 4η φάση και το δεύτερο γκρουπ αποτελείται από τις 11 του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ. Οι αγώνες είναι μονοί και διεξάγονται στις έδρες των αδυνάτων (1ο γκρουπ). Προκρίνονται 11 ομάδες. Οι τέσσερις ομάδες που θα παραμείνουν στην κληρωτίδα, θα αγωνισθούν μεταξύ τους, με γηπεδούχο ομάδα την ομάδα που κληρώθηκε πρώτη. Προκρίνονται δύο ομάδες Συνολικά θα προκριθούν 13 ομάδες.

Στην 6η φάση συμμετέχουν οι 13 ομάδες που προκρίθηκαν από την 5η φάση και οι τρεις ομάδες του πρωταθλήματος Σούπερ Λιγκ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ). Θα κατανεμηθούν σε δυο γκρουπ δυναμικότητας σύμφωνα με την βαθμολογική τους κατάταξη στη περίοδο 2019-2020. Θα διεξαχθεί κλήρωση έδρας. Οι αγώνες θα είναι διπλοί. Θα προκριθούν οκτώ ομάδες.
Στην προημιτελική φάση συμμετέχουν οι οκτώ ομάδες. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση τέσσερα ζευγάρια και προκρίνονται τέσσερις ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Στην ημιτελική φάση συμμετέχουν οι τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν από την 7η φάση. Σχηματίζονται μετά από κλήρωση δύο ζευγάρια και προκρίνονται δύο ομάδες. Γηπεδούχος είναι η ομάδα που κληρώνεται πρώτη. Οι αγώνες είναι διπλοί. Οι δύο νικήτριες ομάδες προκρίνονται στον τελικό.

Στην 6η, 7η και 8η φάση που οι αγώνες είναι διπλοί, για την ανάδειξη του νικητή υπερισχύει το εκτός έδρας γκολ και στην περίπτωση που υπάρξουν δύο όμοια αποτελέσματα, στον 2ο αγώνα ακολουθεί ημίωρη παράταση και αν πάλι δεν αναδειχθεί ο νικητής, θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία των πέναλτι.
Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού ορίζεται η 22/5/2021. Ο τελικός θα διεξαχθεί σε ουδέτερο γήπεδο, το οποίο θα ορισθεί με νεότερη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που δύναται να αποφασίσει ως έδρα του τελικού, γήπεδο που ανήκει σε ξένη ομοσπονδία.

Κεντρική φωτό: Ο Α.Σ. Αγχίαλος θα λάβει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδος ως Κυπελλούχος ΕΠΣΘ 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το