Τοπικά

Σεμινάριο θεολόγων μετά τις θεομηνίες – Πνευματική υποστήριξη σε πλημμυροπαθείς μαθητές

 

Όλο και περισσότερο διευρύνεται το πλέγμα ψυχολογικής και πνευματικής υποστήριξης που δημιουργεί η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τους 20 περίπου μαθητές που προέρχονται από περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τα δύο κύματα της θεομηνίας, με αποτέλεσμα να έχουν να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα.
Ήδη Γυμνάσια και Λύκεια έχουν αποστείλει στη Διεύθυνση δευτεροβάθμιας αριθμούς μαθητών οι οποίοι ζουν στις πληγείσες περιοχές, βίωσαν και συνεχίζουν να βιώνουν τις τρομακτικές συνέπειες των καταστροφών, και έχουν ανάγκη από μια υποστήριξη.
Χθες στον όγδοο όροφο του συγκροτήματος Μουρτζούκου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε δεκάδες θεολόγους για τα νέα προγράμματα διδασκαλίας, αλλά και με προέκταση στην κάλυψη των πνευματικών αναγκών των μαθητών κυρίως μετά τη θεομηνία.
Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε πως «οι επιμορφώσεις είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για την ανάπτυξη και βελτιστοποίηση της εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής διαδικασίας, ιδιαίτερα σε κρίσιμες ειδικότητες. Η επιμόρφωση των θεολόγων είναι σημαντική για την πνευματική υποστήριξη των μαθητών της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας ειδικά σε περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες. Οι θεολόγοι που συμμετέχουν στο σεμινάριο, αναλαμβάνουν αυτή τη υποστήριξη των μαθητών με την ευχή του μητροπολίτη Δημητριάδος και την καθοδήγηση του συμβούλου εκπαίδευσης θεολογίας κ. Νίκου Παύλου. Το χθεσινό σεμινάριο αφορούσε τα νέα προγράμματα σπουδών προσαρμοσμένα στις νέες ανάγκες των μαθητών μετά τη θεομηνία. Έχουμε μαθητές μετά από ενημέρωση των σχολείων που χρειάζονται πνευματική και ψυχολογική υποστήριξη μετά τις πλημμύρες. Υπάρχουν μαθητές που καταστράφηκαν τα σπίτια τους, κάποιων άλλων τα προσωπικά τους είδη, άλλοι δεν γνωρίζουν, αν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, ενώ άλλοι μετεγγράφηκαν σε σχολεία του Βόλου. Ήδη το υπουργείο δρομολόγησε διαδικασίες για τη στήριξη των μαθητών. Στα σχολεία έχουμε τους συμβούλους εκπαίδευσης, τους συμβούλους σχολικής ζωής, τους μέντορες, τους ψυχολόγους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, ενώ στο πλέγμα αυτό εντάσσουμε και τους θεολόγους. Και βέβαια πάντα έχουμε τους διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων. Στην ελληνική εκπαίδευση έχουμε ένα ισχυρότατο πλέγμα υποστήριξης των μαθητών το οποίο και στο παρελθόν έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του για θέματα, όπως εκφοβισμού».
Χαιρετισμό στη βιωματική επιμόρφωση πραγματοποίησε και ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως πέρυσι η μητρόπολη λειτούργησε ένα σεμιναριακού τύπου πρόγραμμα για τους θεολόγους και φέτος θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης ένα πιστοποιημένο πρόγραμμα από το οποίο θα μπορούν να λαμβάνουν και τα μόρια του υπουργείου παιδείας. Εμείς ερχόμαστε ως μητρόπολη να συνδράμουμε στους θεολόγους σε όποιο πρόβλημα υπάρχει. Οι θεολόγοι είναι καλοί παιδαγωγοί και με τη στήριξη των ειδικών θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στα σχολεία».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το