Ελλάδα

Σεισμός στην Τουρκία: «Ήταν σκισμένα και λερωμένα» λέει ο Πατούλης για τα πεταμένα ρούχα

Ο Γιώργος Πατούλης απάντησε σχετικά με τις εικόνες με ρούχα και κούτες, έξω από το κέντρο διαχείρισης στην Περιφέρεια Αττικής, που είχαν συγκεντρωθεί για να αποσταλλούν σε Τουρκία και Συρία μετά τους φονικούς σεισμούς και μετασεισμούς με τα χιλιάδες θύματα.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης αρχικά, «η εικόνα αδικεί όλη την προσπάθεια» καθώς η Περιφέρεια Αττικής έστειλε 100 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττώμενες περιοχές. «Αυτά ήταν τα υπολείμματα κάποιων σκισμένων και ακάθαρτων ρούχων, διότι μέσα στους χιλιάδες τόνους προσπάθειας υπήρχαν οι διαδικασίες της διαλογής και της κατηγοριοποίησης και αυτά είχαν μείνει τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής για να φύγουν με την ανακύκλωση» είπε ο Γιώργος Πατούλης στον ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχη δήλωσε: «Ερχόντουσαν και έρχονται από τους δήμους εκατοντάδες τόνοι υλικά εκ των οποίων αρκετά θα έπρεπε να αφαιρεθούν. Αυτό ήταν ένα κομμάτι, για να φύγει το κονβόι, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, έμεινε από κουρασμένους εθελοντές, για λίγες ώρες μέχρι να έρθει η ανακύκλωση να τα πάρει. Είναι ρούχα, φθαρμένα και λερωμένα, δεν έχουν χρησιμότητα, καθώς δεν μπορεί να στείλει κάποιος άχρηστα πράγματα για ανθρωπιστική βοήθεια».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το