Κόσμος

Σεισμός στην Τουρκία: Η συγκινητική ιστορία της μικρής Εϊλούλ – Οι γονείς της έκαναν τα σώματά τους ασπίδα για να την σώσουν

Συγκλονιστικές ιστορίες μέσα από τα συντρίμμια των κτιρίων που έγιναν σκόνη από τους φονικούς σεισμούς στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας έρχονται καθημερινά στο φως. Οι περισσότερες ιστορίες αφορούν παιδιά που σώθηκαν μέσα από τα χαλάσματα δίνοντας μικρές αχτίδες ελπίδας μέσα στον όλεθρο.
Μια τέτοια ιστορία αφορά την 10χρονη Εϊλούλ, η οποία διασώθηκε από τα ερείπια του σπιτιού της στην Αντιγιαμάν, μετά από 30 ολόκληρες ώρες.

Η Εϊλούλ σώθηκε χάρη στους γονείς της, οι οποίοι για να την προστατεύσουν δημιούργησαν μια ασπίδα με τα σώματά τους. Εκείνοι παγιδεύτηκαν κάτω από το τσιμεντένιο μπλοκ και πέθαναν.

Ο Mustafa Demir, αντιδήμαρχος του Gumushane, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα που διέσωσε το κοριτσάκι, δήλωσε: «Όταν ακούσαμε ήχο, ακούσαμε την Εϊλούλ. Φώναζε «είμαι εδώ». Ξεκινήσαμε τη δουλειά μας με τρόπο που δεν θα έβλαπτε το πρόσωπο της. Ανοίξαμε το πρώτο μέρος των συντριμμιών και είδαμε το πρόσωπο του παιδιού. Όταν είδαμε τη λάμψη των ματιών της, ζήσαμε μια συγκινητική στιγμή ως ομάδα. Νομίζαμε ότι αυτό που ήταν πάνω στην Εϊλούλ ήταν ένα μαξιλάρι ή ένα χαλί, αλλά ήταν η μητέρα της».

Στην συνέχεια είπε «Νομίζαμε ότι αυτό που ήταν πάνω στην Εϊλούλ ήταν ένα μαξιλάρι ή ένα χαλί, αλλά ήταν η μητέρα της. Η μητέρα της ήταν πάνω στην Εϊλούλ κατά τη διάρκεια του σεισμού και προσπάθησε να τη σώσει, ενώ ο πατέρας ήταν η ασπίδα τους. Είπαμε στην Εϊλούλ ότι θα καλύψουμε το πρόσωπό της, λέγοντας ότι δεν πρέπει να την πειράξουμε για να μην καταλάβει ότι οι γονείς της είχαν πεθάνει. Έπρεπε να πάρουμε πρώτα τη μητέρα της. Την πήραμε κατευθείαν γιατί ήταν πάνω στο κορίτσι. Στη συνέχεια βγάλαμε την μικρή έξω χωρίς να της δείξουμε τον πατέρα της».

Το κοριτσάκι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο από όπου και πήρε εξιτήριο. Τελικά, παραδόθηκε σε συγγενή του που θα το μεγαλώσει στη δική του οικογένεια.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το