Σε τεταμένο κλίμα η συνάντηση Φάμελλου-τοπικών φορέων – Ανακοίνωσε την εγκατάσταση μετρητών ρύπανσης στον Βόλο

Ανυποχώρητος στο θέμα της καύσης απορριμμάτων εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος στη σύσκεψη για τη σύσταση Επιτροπής Κοινωνικού Ελέγχου η οποία δεν συγκροτήθηκε σήμερα καθώς οι φορείς επιφυλάχθηκαν να αποφασίσουν αφού προηγουμένως δουν το πλαίσιο που θα καταθέσει το υπουργείο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε τεταμένο κλίμα με τον αναπληρωτή υπουργό να ανακοινώνει τη χρηματοδότηση μελέτης για την αερορύπανση και την εγκατάσταση μετρητών ρύπανσης μέσα στην πόλη. Από την πλευρά της η Περιφέρεια θα αναλάβει να χρηματοδοτήσει τη διενέργεια μετρήσεων για τη συγκέντρωση διοξινών και φουρανίων σε έδαφος και αέρα.

Η διοίκηση της ΑΓΕΤ αμφισβήτησε τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Περιφέρειας για το φορτίο με προορισμό την ΑΓΕΤ το οποίο μπλόκαρε η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών την Κυριακή των Βαΐων, ενώ οι εκπρόσωποι της τσιμεντροβιομηχανίας που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη, δεν δίστασαν να παραδεχτούν ανεπίσημα ότι υπήρξαν λάθος χειρισμοί όσον αφορά την ενημέρωση των πολιτών.

Επιθετικός απέναντι στον υπουργό εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθύμης Τσάμης οποίος κάλεσε τον κ Φάμελλο να παραστεί σε ημερίδα στον Βόλο και να δεχθεί να απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών που αγωνιούν για τις επιπτώσεις της καύσης σκουπιδιών στην υγεία τους.